LIFESTYLE

Άστραψε και βρόντηξε ο Καυκαρίδης: «Για 30 χρόνια το Σατιρικό Θέατρο δεινοπάθησε από τον ΘΟΚ»

Άστραψε και βρόντηξε ο Καυκαρίδης: «Για 30 χρόνια το Σατιρικό Θέατρο δεινοπάθησε από τον ΘΟΚ»

Καλεί μάλιστα τον ΘΟΚ να διαλυθεί, όπως έχουν διαλυθεί άλλοι οργανισμοί...

Το Σατιρικό Θέατρο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «Δεινοπάθησε από τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου (ΘΟΚ) για τριάντα χρόνια» ενώ εκτιμά, επίσης, ότι «Ο ΘΟΚ ολοκλήρωσε ως Ημικρατικός Οργανισμός τον κύκλο του αλλά και ως φορέας του κυπριακού Θεάτρου και είναι καιρός να διαλυθεί, όπως έχουν διαλυθεί άλλοι οργανισμοί».

Ο ΘΟΚ, συνεχίζει ο Κώστας Καυκαρίδης «Το Σατιρικό Θέατρο να παραμείνει μόνο ως Κρατικό Θέατρο και οι άλλες υπηρεσίες του να μεταφερθούν στις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και να δημιουργηθεί μια ανεξάρτητη υπηρεσία, που θα ασχολείται μόνο με το Ελεύθερο Θέατρο».



Το Σατιρικό Θέατρο εκφράζει την εκτίμηση ότι και ο ΘΟΚ «Ως κρατικός θίασος, πρέπει να μπει κι αυτός στο πρόγραμμα `Θυμέλη` και να παίρνει €45.000 για κάθε έργο για να δούμε πόσες μέρες θα αντέξει και αυτές θα είναι οι εισηγήσεις μας προς την Κυβέρνηση και τη Βουλή και ήδη το νερό μπήκε στο αυλάκι».

Για την απάντηση του ΘΟΚ στην ανακοίνωση του Σατιρικού Θεάτρου για τερματισμό της μεταξύ τους συνεργασίας, το Σατιρικό Θέατρο, αναφέρεται στο απόσπασμα της επιστολής του ΘΟΚ, «Προς αποκατάσταση της αλήθειας και ότι καθιστά σαφές ότι ουδέποτε έδρασε με αισθήματα ανταγωνισμού προς τα ιδιωτικά θέατρα», και διερωτάται «Σε ποιους αδαείς το λέει αυτό, σε εμάς που είμαστε παθόντες;».

Το Σατιρικό Θέατρο θεωρεί πως «Είναι ανειλικρινείς οι του Συμβουλίου του ΘΟΚ για την τελική απόφαση που πάρθηκε μεταξύ ΘΟΚ και των τεσσάρων ελεύθερων» και αναφέρει ότι «Για να αποδεχτούμε το ` `Θυμέλη` μας υποσχέθηκαν, στην αντρική τους τιμή, ότι και τα τέσσερα θέατρα θα πάρουν τουλάχιστον όσα πήραν και πέρσι δηλαδή περίπου €200.000 το καθένα».

Προσθέτει ότι «Από τότε, και ενώ το κονδύλι του Ελεύθερου Θεάτρου, όλοι οι βουλευτές το ψηφίζουν χωρίς περικοπές, ο ΘΟΚ σιγά - σιγά μας απέκοψε €70.000 από το κάθε θέατρο και έτσι το Σατιρικό Θέατρο για να πάρει την περσινή επιχορήγηση, αντί τέσσερα έργα υπέβαλε στο `Θυμέλη` έξι έργα, με επιπρόσθετο κόστος φυσικά».

Σύμφωνα με το Σατιρικό Θέατρο, «Το ΔΣ του ΘΟΚ, βαθμολόγησε τα έξι αυτά έργα και έφτασε η επιχορήγηση στις €196.000, συν το μπόνους των δύο κυπριακών έργων θα φτάναμε με δυσκολία το περσινό επίπεδο».

Όμως, συνεχίζει το Σατιρικό Θέατρο, «Το ΔΣ του ΘΟΚ, αθέτησε την υπόσχεση και μείωσε την επιχορήγηση του Σατιρικού Θεάτρου και σίγουρα και των άλλων θεάτρων για να ικανοποιήσουν φίλιες μικρές θεατρικές ομάδες, που σε επόμενη φάση θα αναγράψουμε και ονόματα και διευθύνσεις».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βελτιωμένη η κατάσταση της υγείας του «Δημητρούι» - «Στο περίμενε» οι ανακριτές για κατάθεση

Θα καταταγείς στον στρατό; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις – Οι σημαντικές ημερομηνίες και οι εκπαιδεύσεις που θα ακολουθήσουν

Νέο «μέτωπο» για Οδ. Μιχαηλίδη - «Πυρά» από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Ιδρυμάτων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα - Πώς απαντά η Ελεγκτική

Σοβαρές καταγγελίες κατά αεροπορικών εταιρειών: Από καθυστερήσεις και βάρος αποσκευών μέχρι αλλαγές - Όσα πρέπει να ξέρετε

Τραγωδία στη Λεμεσό - Απεβίωσε 30χρονος ενώ έπαιζε ποδόσφαιρο



Φουντώνει η μάχη των ευρωεκλογών - Η επίθεση του Νικόλα κατά ΕΛΑΜ - Η ενόχληση του ΔΗΣΥ για τις κινήσεις Χριστοδουλίδη

Φουντώνει η μάχη των ευρωεκλογών - Η επίθεση του Νικόλα κατά ΕΛΑΜ - Η ενόχληση του ΔΗΣΥ για τις κινήσεις Χριστοδουλίδη

Με εντατικούς ρυθμούς μπαίνουν τα επιτελεία των κομμάτων στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top