LIFESTYLE

Σάκης Ρουβάς: «Μπορεί και να ασχοληθώ με την πολιτική»

Σάκης Ρουβάς: «Μπορεί και να ασχοληθώ με την πολιτική»

Για την πιθανότητα κάποια στιγμή να τον δούμε να κατεβαίνει στην πολιτική αλλά και για τον Αλέξη Τσίπρα και τι θα τον ρωτούσε αν τον έβλεπε, μίλησε στο περιοδικό «Crash» και στον Κώστα Κόκκολα, ο Σάκης Ρουβάς.

Ο τραγουδιστής και παρουσιαστής του «X-Factor» όταν ρωτήθηκε αν στο πλάνο του υπάρχει και η πολιτική, απάντησε:

«Θεωρώ πως αυτό που κάνουν οι πολιτικοί είναι να ακούγεται ο λόγος τους, να έχουν ένα βήμα, μέσα από το οποίο εκφράζουν την άποψή τους. Κάποιοι δε από αυτούς βρίσκονται στη θέση να παίρνουν και αποφάσεις. Στο πρώτο σκέλος, το να ακούγεται η άποψη μου, δεν υστερώ, με την έννοια ότι έχω βήμα μέσα από το οποίο μπορώ να την εκφράζω δημόσια!  Αποφάσεις βέβαια για τον τόπο μου δεν παίρνω. Αλλά από την άλλη και αυτοί που παίρνουν αποφάσεις δεν είμαι σίγουρος ότι τις παίρνουν τελικά έτσι όπως είναι η κατάσταση. Τις αποφάσεις πρέπει να τις παίρνει ο λαός βασισμένος σε αυτά που έχουν ήδη προαναγγείλει οι πολιτικοί και βλέπουμε ότι δεν ακολουθούνται. Οι πολιτικοί προαναγγέλλουν κάποιες θέσεις και μετά ακολουθούν, υιοθετούν τις τελείως αντίθετες. Άρα το συμβόλαιο αυτό που έχουν υπογράψει με τον λαό δεν ισχύει» δηλώνει ο Σάκης και προσθέτει:

«Το ταλέντο ενός πολιτικού που κάνει αυτή τη δουλειά θα έπρεπε να είναι κατά τη γνώμη μου η διαίσθηση και η αντίληψη του τι είναι η ανθρωπότητα. Αν μπορούσε κάποιος να διαισθανθεί, να κατανοήσει, να καταλάβει την ουσία της έννοιας αυτής, θα μπορούσε να κάνει την διαχείριση της κρίσης που βρίσκεται αυτή την στιγμή η χώρα μας. Εγώ δεν είμαι βέβαιος αν αυτή τη στιγμή θα μπορούσα να ανταποκριθώ με επιτυχία σ΄αυτή την αποστολή», τονίζοντας ωστόσο πως:

8022_SAKIS_ROYVAS_24112015.jpg

«Την πρόθεση την έχω, αλλά δεν επαρκούν οι καλές προθέσεις μας. Το ζητούμενο πρέπει να είναι οι πολιτικοί να κρίνονται από το αποτέλεσμα και όχι από την πρόθεση. Για την ώρα αυτό που ήδη κάνω με καλύπτει πλήρως. Αν έρθει η στιγμή που θα αισθανθώ την ανάγκη να μπω σε αυτή την διαδικασία, θα το κάνω. Ξέρεις, έχει μεγάλη φθορά και ψυχική και σωματική και πνευματική όλο αυτό. Βεβαίως αποκομίζεις και τα ανάλογα οφέλη της διεύρυνσης του εαυτού σου εάν ασχοληθείς ενεργά και δίκαια με την πολιτική. Δεν μπορώ να το αποκλείσω. Όπως έχω ήδη πει, δεν υπάρχει κορυφή, δεν υπάρχει ταβάνι για μένα, ούτε δεξιά, ούτε αριστερά. Δεν φανταζόμουν όταν ήμουν 12 χρονών την μετέπειτα πορεία μου, ούτε ότι θα ερμηνεύσω τον Διόνυσο στα αρχαία θέατρα όλης της χώρας. Επομένως δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα σε αυτή τη ζωή και αυτό είναι που μου αρέσει. Δεν θέλω να αποκλείω τίποτα. Αυτό όμως που θέλω σίγουρα είναι να είμαι χρήσιμος, δίκαιος και αποτελεσματικός, σύμφωνα με το θέλημα του θεού. Ακούγεται ίσως κάπως αυτό που λέω, αλλά δίνει ένα νόημα υπαρξιακό. Τον Θεό όπως τον εννοεί ο καθένας, ασφαλώς. Αν αυτό με οδηγήσει κάποια στιγμή να εμπλακώ πιο ενεργά με την πολιτική, θα το κάνω, και εκεί ή θα βοηθήσω ή θα διδαχθώ δια της αποτυχίας μου. Σίγουρα αυτό θα κάνει καλό σε μένα, το ευτύχημα θα είναι να κάνει καλό και στο σύνολο».

6795_SAKIS_ROYVAS_362016.jpg

Τι θα έλεγε όμως στον Αλέξη Τσίπρα αν τον έβλεπε από κοντά; 

«Δεν θα του έλεγα… Θα τον ρωτούσα. Κατ΄αρχάς αν έχει υπαρξιακή συνείδηση. Τι θέλει από τη ζωή του. Αν είναι ευτυχισμένος ή όχι. Τι είναι αυτό που θα τον έκανε ευτυχισμένο, και αν θα γνώριζε τι είναι αυτό, αν ξέρει πώς να το πετύχει τελικά. Ακόμα, θα τον ρωτούσα “ξέρεις γιατί βρίσκεσαι στη θέση που βρίσκεσαι;” Θα ήθελα να μάθω αν ο στόχος του ήταν να γίνει τελικά Πρωθυπουργός και αν τελικά η επίτευξη του τον έκανε καλύτερο άνθρωπο και πιο δίκαιο. Αυτή την κουβέντα θα ήθελα να κάνω μαζί του, θα είχε πολύ ενδιαφέρον».

star.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Γάζα: Όλες οι πλευρές, και το Ισραήλ, συμφωνούν να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Έτσι έκανε Πάσχα ο κόσμος: 7,5% πιο ακριβό το φετινό τραπέζι - «Χάθηκε από τα πρόσωπα του κόσμου η χαρά των ημερών»

«Ευτύχημα» η φετινή χρονιά - Χωρίς τραυματισμούς από κροτίδες το Πάσχα

Ουκρανία: «Πύραυλος, drone, πύραυλος» - Το σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι από τους Ουκρανούς αξιωματούχους

Ο Τζόνι Λόγκαν τραγούδησε στη Eurovision το «Euphoria» της Loreen - Ποιος ο λόγος - Δείτε βίντεο



Ξεκινά νέο γύρο επαφών η Ολγκίν: Βλέπει σήμερα Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Ευελπιστεί σε τριμερή η Λευκωσία

Ξεκινά νέο γύρο επαφών η Ολγκίν: Βλέπει σήμερα Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Ευελπιστεί σε τριμερή η Λευκωσία

Σε αναμονή βρίσκεται η Λευκωσία για να ακούσει από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ τα αποτελέσματα των επαφών που είχε τις προηγούμενες μέρες σε Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και στην Άγκυρα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top