ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ζ. Αιμιλιανίδου: Μονόδρομος η ποιότητα για τον κυπριακό τουρισμό

Ζ. Αιμιλιανίδου: Μονόδρομος η ποιότητα για τον κυπριακό τουρισμό

Όπως είπε η κ. Αιμιλιανίδου, το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων υλοποιεί από το 2013 μέχρι σήμερα σειρά προγραμμάτων και σχεδίων, από τα οποία επωφελούνται άνεργοι.

Ο δρόμος της ποιότητας είναι μονόδρομος για την κυπριακή τουριστική βιομηχανία, ούτως ώστε να μπορέσει να ανταγωνιστεί αποτελεσματικά με άλλους τουριστικούς προορισμούς που ολοένα και αυξάνονται στον τουριστικό χάρτη, ανέφερε η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Χαιρετίζοντας την τελετή αποφοίτησης του Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου Κύπρου (ΑΞΙΚ), στη Λευκωσία, η κ. Αιμιλιανίδου είπε ότι το τουριστικό μας κεφάλαιο χρειάζεται την προσοχή και φροντίδα μας, για να μπορεί να αξιοποιείται ορθά, ενώ συμπλήρωσε ότι «το πιο αποτελεσματικό μέτρο κατά της ανεργίας είναι η ανάπτυξη».

«Αδιαμφισβήτητα, ο τουρισμός δεν αποτελεί μόνο τον καλύτερο αγγελιαφόρο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και των έργων και της κουλτούρας μας σήμερα, αλλά είναι και μια από τις πιο σημαντικές πηγές εσόδων και θέσεων εργασίας» είπε η Υπουργός.

Ανέφερε εξάλλου ότι η Κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας την καθοριστική σημασία του τουρισμού στην προσπάθεια ανάκαμψης της κυπριακής οικονομίας, περιέλαβε αρκετά μέτρα με στόχο την ενίσχυση του ξενοδοχειακού τομέα και των εργαζομένων.

Όπως είπε η κ. Αιμιλιανίδου, το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων υλοποιεί από το 2013 μέχρι σήμερα σειρά προγραμμάτων και σχεδίων, από τα οποία επωφελούνται άνεργοι, καθώς και επιχειρήσεις και εργαζόμενοι στην ξενοδοχειακή, επισιτιστική και ευρύτερη τουριστική βιομηχανία.

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα σχέδια παροχής κινήτρων για εργοδότηση ανέργων στην ξενοδοχειακή, επισιτιστική και εν γένει τουριστική βιομηχανία, καθώς και στα σχέδια κατάρτισης εργαζομένων σε ξενοδοχειακές μονάδες που βρίσκονται σε ολική ή μερική αναστολή εργασιών κατά τη χειμερινή περίοδο.

Αναφέρθηκε τέλος και στο ΑΞΙΚ, η Υπουργός είπε ότι αποτελεί γέφυρα μεταξύ της εκπαίδευσης και της απασχόλησης στην ξενοδοχειακή, επισιτιστική και ευρύτερη τουριστική βιομηχανία και ευχήθηκε στους αποφοίτους να έχουν μια λαμπρή πορεία στο επάγγελμά τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Τσάκωσαν» άνδρα στη Λευκωσία με πυροβόλο όπλο και σφαίρες και του πέρασαν χειροπέδες

Eurovision 2024: Οριστικά εκτός τελικού η Ολλανδία - Η ανακοίνωση και η πρώτη αντίδραση του τραγουδιστή - Βίντεο

Τα έσοδα και οι δαπάνες του κράτους το πρώτο τρίμηνο του 2024 - Πόσα ξόδεψε και πόσα έβαλε στα ταμεία

Με μια βαλίτσα στο χέρι οι Κύπριοι – Πού σπατάλησαν τα περισσότερα χρήματα και ποιοι οι κυριότεροι λόγοι ταξιδιών

Δικηγόροι Μοναχών: Τους καταβλήθηκαν οι μισθοί τους μετά από οδηγίες του Ησαΐα

«Πνίγεται» στη σκόνη η Κύπρος - Οι μετρήσεις σε κάθε πόλη και η περιοχή με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας για την υπόθεση του Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου είδε χθες (10/05) το φως της δημοσιότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top