ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σταθερή και σε βελτίωση η υγεία του στρατιώτη που υπέστη θερμοπληξία

Σταθερή και σε βελτίωση η υγεία του στρατιώτη που υπέστη θερμοπληξία

Συγκρατημένη αισιοδοξία για το γεγονός ότι η πορεία της κατάστασης της υγείας του νεοσύλλεκτου στρατιώτη, που υπέστη θερμοπληξία στο ΚΕΝ Λάρνακας, παρουσιάζει σταθερότητα και βελτίωση, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αμυνας της Βουλής, Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, μετά από επίσκεψη των μελών της Επιτροπής στο ΚΕΝ Λάρνακας.

Στις δηλώσεις του και ερωτηθείς για την κατάσταση της υγείας του 19χρονου νεοσύλλεκτου από το Λυθροδόντα, που νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, ο Μαρίνος Σιζόπουλος χαρακτήρισε το περιστατικό «ένα ατυχές γεγονός, το οποίο μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή. Μέχρι στιγμής εκφράζουμε μια συγκρατημένη αισιοδοξία για το γεγονός ότι η πορεία της κατάστασης της υγείας του στρατιώτη παρουσιάζει σταθερότητα και βελτίωση».

Ταυτόχρονα, ευχήθηκε «όλα θα κινηθούν σωστά, καλά προς το θετικό αποτέλεσμα και έτσι δεν θα έχουμε οποιαδήποτε προβλήματα με αυτό το νεοσύλλεκτο στρατιώτη. Απ’ ό,τι έχουμε ενημερωθεί από την Διοίκηση του ΚΕΝ Λάρνακας λαμβάνονται όλες οι σχετικές πρόνοιες για περιορισμό τέτοιων γεγονότων».
 
Ανέφερε ακόμα ότι «απ’ ό,τι έχουμε διαπιστώσει οι συνθήκες στρατωνισμού των νεοσυλλέκτων βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο. Τόσο οι χώροι διαμονής των νεοσυλλέκτων όσο και οι κοινόχρηστοι χώροι, τα μαγειρεία και τα εστιατόρια. Είναι γεγονός ότι βρισκόμαστε σε μια χώρα με υψηλές θερμοκρασίες τους καλοκαιρινούς μήνες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται». Σημείωσε πως «πρόθεση της Πολιτείας, της Επιτροπής Αμυνας και της στρατιωτικής ηγεσίας είναι τέτοια φαινόμενα όσο το δυνατόν να αποφευχθούν».
 
Κληθείς να αναφέρει που βρίσκεται η έρευνα που διατάχθηκε από τον Υπουργό Αμυνας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο στρατιώτης έπαθε θερμοπληξία, ο Μαρίνος Σιζόπουλος είπε πως «δεν είμαστε οι αρμόδιοι για να το κρίνουμε αυτό, άλλοι έχουν την ευθύνη για να πραγματοποιήσουν αυτή την έρευνα, κυρίως η στρατιωτική και η πολιτική ηγεσία της Εθνικής Φρουράς. Εμείς θα αναμένουμε να ολοκληρωθούν αυτές οι έρευνες και να ενημερωθούμε καθηκόντως».
 
Ερωτηθείς κατά πόσον υπάρχουν σκέψεις η κατάταξη των νεοσυλλέκτων να γίνεται τον Σεπτέμβριο και όχι τον Ιούλιο, απάντησε πως «αυτό δεν είναι θέμα που θα το ρυθμίσει η Επιτροπή Αμυνας. Αυτό είναι θέμα που αφορά τη στρατιωτική ηγεσία της Εθνικής Φρουράς, η οποία στο πλαίσιο ενός συγκεκριμένου προγραμματισμού, θα πρέπει να συνεκτιμήσει όλα τα δεδομένα και να πάρει τις καλύτερες δυνατόν αποφάσεις για να μην έχουμε οποιαδήποτε προβλήματα και στο δυναμικό της Εθνικής Φρουράς, στην επιχειρησιακή της ικανότητα και δυνατότητα, αλλά και κυρίως στην αποτελεσματικότητα την οποία πρέπει να έχει».
 
Εμείς, συνέχισε «δεν είμαστε οι αρμόδιοι. Αλλοι είναι οι αρμόδιοι, τους έχουμε εμπιστοσύνη και από τις πράξεις μας όλοι θα κριθούμε στο τέλος, στη βάση των αποτελεσμάτων των ενεργειών μας».
 
Ερωτηθείς για την επίσκεψη της Επιτροπής στο ΚΕΝ Λάρνακας ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι «ο βασικός στόχος είναι να δηλώσουμε την παρουσία μας και την υποστήριξη μας προς το μόνιμο στελεχιακό προσωπικό της Εθνικής Φρουράς για το έργο που επιτελεί σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες».
 
Πρόσθεσε ότι «την ίδια στιγμή οι νεοσύλλεκτοι να νοιώσουν ότι υπάρχουν κάποιοι που σκέφτονται γι’ αυτούς, που βρίσκονται κοντά τους, που βρίσκονται δίπλα τους σε μια προσπάθεια αναπτέρωσης και του ηθικού τους, αλλά και μιας πιο εύκολης αναπροσαρμογής στις νέες συνθήκες που καλούνται αυτή τη στιγμή να διαβιώσουν, να εκπαιδευτούν και να υπηρετήσουν τη θητεία τους στην Εθνική Φρουρά».
 
Ερωτηθείς για τις πρωτοποριακές ιδέες που έχουν εφαρμοστεί στο ΚΕΝ Λάρνακας, όπως η πρόσκληση ορισμένων γονέων να φάνε με τα παιδιά τους και να δοκιμάσουν το φαγητό της Εθνικής Φρουράς, ο κ. Σιζόπουλος απάντησε πως «φυσικά δεν τίθεται θέμα σύγκρισης των συνθηκών κάτω από τις οποίες εκπαιδευτήκαμε εμείς πριν κάποιες δεκαετίες, με αυτό που συμβαίνει σήμερα».

Ανέφερε ωστόσο πως «η αλήθεια είναι πως οι συνθήκες σήμερα είναι πολύ διαφορετικές όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό. Γι’ αυτό ακριβώς και θα πρέπει να προσαρμοστούν και οι συμπεριφορές του στελεχιακού δυναμικού και τα προγράμματα εκπαίδευσης και αντιμετώπισης των νεοσυλλέκτων στα καινούργια δεδομένα που έχουμε σήμερα».
 
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση, είπε ο Μαρίνος Σιζόπουλος, «βλέπω ότι υπάρχει μια σημαντική προσαρμογή. Μπορεί να μην υπάρχει τελειότητα αλλά τελειότητα δεν υπάρχει πουθενά. Το θέμα είναι να έχουμε τη καλή διάθεση και συνεχώς να βρισκόμαστε κοντά στα προβλήματα και να επιχειρούμε τη σωστή και την άμεση επίλυση τους, έτσι ώστε να τα ελαχιστοποιούμε και κυρίως, το πιο σημαντικό είναι, να προστατεύουμε αφ’ ενός την υγεία και τη ζωή των στρατευσίμων και από την άλλη να διατηρούμε σε υψηλό επίπεδο την επιχειρησιακή ικανότητα και την αποτελεσματικότητα της Εθνικής Φρουράς».
 
Σημειώνεται ότι μετά από απόφαση του Υπουργείου Αμυνας δίνονται σε όλους τους στρατεύσιμους στα ΚΕΝ δωρεάν μπουκάλια νερό τρεις φορές την ημέρα.

Ειδικά στο ΚΕΝ Λάρνακας καθημερινά πωλούνται 7 χιλιάδες μπουκάλια νερό την ημέρα στην τιμή των 17 σεντ το μπουκάλι.


ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς απαντά ο Υπ. Μεταφορών για τη viral φωτογραφία με τις ηλικιωμένες - Τι συμβαίνει με τις στάσεις λεωφορείων

Βγαίνει μπροστά ο Ζαννέττου μέσω των δικηγόρων του: «Πρόθεση η άμεση εκδίκαση της υπόθεσης»

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

«Φωτοβολταϊκά για Όλους»: Συμβουλές στους καταναλωτές που έχουν λάβει ή αναμένεται να λάβουν προέγκριση

Ανάγκες σε τρόφιμα για οικογένεια που έχασε τον ένα γονέα - Χρειάζονται βοήθεια μέχρι να σταθούν στα πόδια τους



Μονή Αββακούμ: Κατέθεταν για δύο ώρες Ησαΐας και Τιμόθεος - «Έγιναν ομαλά»

Μονή Αββακούμ: Κατέθεταν για δύο ώρες Ησαΐας και Τιμόθεος - «Έγιναν ομαλά»

Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των μοναχών Ησαΐα και Τιμόθεου, σχετικά με την υπόθεση της ΙΜ Οσίου Αββακούμ, ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Εκκλησίας της Κύπρου. Οι καταθέσεις έγιναν ομαλά, είπε στο ΚΥΠΕ ο εκ των δικηγόρων των πέντε μοναχών, που απαρτίζουν την αδελφότητα, Αναστάσιος Βαβούσκος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top