ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε άλλο επίπεδο η Αστυνομία Κύπρου – Έχει την πρωτιά στα social media της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Σε άλλο επίπεδο η Αστυνομία Κύπρου – Έχει την πρωτιά στα social media της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Η δουλειά των Αστυνομικών στο Γραφείο Τύπου της Αστυνομίας έπιασε τόπο!

Στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής αναβάθμισης της Αστυνομίας και της αμφίδρομης επικοινωνίας με τους πολίτες,  η Αστυνομία Κύπρου τα τελευταία  τρία χρόνια έχει καθημερινή, ενεργή και ουσιαστική δράση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Με τις επίσημες σελίδες της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, η Αστυνομία έχει δώσει στους πολίτες αρκετές επιλογές, ως προς την άντληση πληροφοριών, την ενημέρωση για τρέχοντα θέματα, την πρόληψη εγκλήματος, καθώς επίσης και την υποβολή παραπόνων, καταγγελιών εγκλημάτων, εισηγήσεων κλπ, μέσα από τις ηλεκτρονικές φόρμες στο Application της Αστυνομίας Κύπρου.

Η συνεχής δράση της Αστυνομίας Κύπρου μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, με τις καθημερινές δημοσιοποιήσεις για τρέχοντα θέματα, τις συμβουλές για την πρόληψη εγκλήματος, τα διάφορα μέτρα προστασίας  του κοινού από απάτες, ληστείες, καθώς επίσης και την προβολή πολλών άλλων κοινωνικών θεμάτων, φαίνεται να αντικρίζεται πολύ θετικά από την πλειοψηφία των χρηστών του διαδικτύου που ακολουθεί την Αστυνομία Κύπρου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τις τελευταίες 28 ημέρες σε ένα μόνο μέσο κοινωνικής δικτύωσης της Αστυνομίας,  με τις καθημερινές δημοσιοποιήσεις (μέτρα προστασίας από κλοπές, οδηγίες για ασφάλεια στις παραλίες, οδικό δίκτυο, ενημέρωση για διαδικτυακές απάτες κλπ), η συνολική απήχηση των δημοσιεύσεων έχει καταγράψει τον εντυπωσιακό αριθμό των 295 χιλιάδων ατόμων, τα οποία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είχαν αλληλοεπίδραση στις δημοσιεύσεις μας (μου αρέσει, σχόλια, κοινοποιήσεις και άλλα).

Επίσης, το Application της Αστυνομίας Κύπρου βάσει των στατιστικών στοιχείων καταγράφει αξιόλογη επισκεψημότητα. Πολλές από τις κατηγορίες του από την αρχή του τρέχοντος έτους καταγράφουν σημαντικό  αριθμό επισκέψεων (πέραν των 10 χιλιάδων μηνιαίως), ενώ κατά τα δύο πρώτα χρόνια λειτουργίας του (Release February 2014),  πέραν των 14,600 ατόμων  (μέχρι στιγμής) έχουν κατεβάσει το application της Αστυνομίας Κύπρου, καταγράφοντας από την αρχή του έτους μια αύξηση της τάξης του 375 % από την προηγούμενη χρονιά.

Ο νέος τρόπος ενημέρωσης και αμφίδρομης επικοινωνίας, φαίνεται να έχει αγκαλιαστεί θερμά από τους πολίτες, οι οποίοι επιλέγουν και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Αστυνομίας για ενημέρωση τους  και άντληση χρήσιμων πληροφοριών.

Σημειώνεται, ότι η Αστυνομία Κύπρου διατηρεί επίσημους λογαριασμούς στο Facebook, Twitter, Google Plus, Application και ιστοσελίδα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top