ΚΟΣΜΟΣ

ΤΟΥΡΚΙΑ: Η μεγάλη λίστα των νεκρών - Οι περισσότεροι πραξικοπηματίες

ΤΟΥΡΚΙΑ: Η μεγάλη λίστα των νεκρών - Οι περισσότεροι πραξικοπηματίες

Ενενήντα είναι οι νεκροί - θύματα του πραξικοπήματος, εκ των οποίων οι 47 είναι πολίτες, σύμφωνα με πηγές της τουρκικής προεδρίας. Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων σκοτώθηκαν, επίσης, 104 πραξικοπηματίες. Συνολικά οι νεκροί είναι 194.

Στο μεταξύ, στην Άγκυρα, όπου εξακολουθούν να υπάρχουν μάχες, πληροφορίες αναφέρουν ότι εκκενώθηκε η περιοχή γύρω από το γενικό επιτελείο στρατού και αναμένεται να ξεκινήσει εναντίον του αρχηγείου επιχείρηση. 

Εκτιμάται ότι εντός του γενικού επιτελείου βρίσκονται άλλοι 150 στρατιωτικοί ένοπλοι, οι οποίοι δεν έχουν παραδοθεί ακόμη. 
Στο μεταξύ, έκκληση στον κόσμο να εξακολουθήσει να βρίσκεται στους δρόμους απηύθυνε η τουρκική προεδρία προειδοποιώντας ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή και πάλι να ξεκινήσει νέο πραξικόπημα. 

Η έκκληση έγινε μέσω του τουίτερ της προεδρίας η οποία αναφέρει πως και απόψε θα πρέπει να προστατεύσουν τους δρόμους επειδή υπάρχει πάντοτε το ενδεχόμενο να ξεκινήσει νέα απόπειρα για ανατροπή της κυβέρνησης.

Πάντως η Κωνσταντινούπολη είναι μια έρημη πόλη σήμερα. Ο περισσότερος κόσμος δεν κυκλοφορεί στους δρόμους και τα καταστήματα είναι σχεδόν όλα κλειστά. Οι δήμοι της Πόλης έκλεισαν τους βασικούς δρόμους και έτσι η κυκλοφορία είναι δύσκολη ενώ δεν λειτουργούν ούτε και τα περισσότερα μέσα συγκοινωνίας. Στους δρόμους είναι διάσπαρτα τα τανκ που έβγαλε ο στρατός εναντίον της κυβέρνησης και στη συνέχεια τα κατέλαβε η αστυνομία μαζί με το πλήθος κόσμου που βγήκε στους δρόμους υπερασπιζόμενος την τουρκική κυβέρνηση εναντίον του πραξικοπήματος. 

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top