ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Πρώτα στοιχεία για επιβάρυνση της οικονομίας λόγω Brexit

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Πρώτα στοιχεία για επιβάρυνση της οικονομίας λόγω Brexit

«Δραματική επιδείνωση» της οικονομικής δραστηριότητας καταγράφεται στη Βρετανία ως συνέπεια της απόφασης των πολιτών να ψηφίσουν υπέρ της εξόδου από την ΕΕ στο πρόσφατο δημοψήφισμα.

 Τα στοιχεία του τελευταίου μήνα οδήγησαν σε πτώση τον περιοδικό Δείκτη Αγοραστών Διευθυντών της εταιρείας Markit, ο οποίος αποτυπώνει την επιχειρηματική δραστηριότητα και την κίνηση στη βρετανική αγορά.
 
Συγκεκριμένα, ο δείκτης έχει υποχωρήσει στο 47,7 τον Ιούλιο, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2009, όταν ήταν ακόμα αισθητές οι επιπτώσεις της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Οποιαδήποτε μέτρηση κάτω του 50 σημαίνει συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας.
 
Σύμφωνα με τη Markit, οι βρετανικές επιχειρήσεις επικαλούνται για τη μείωση της δραστηριότητάς τους την ψήφο υπέρ του Brexit.
 
Ο κατασκευαστικός τομέας και ο τομέας των υπηρεσιών καταγράφουν μείωση της παραγωγής και των παραγγελιών. Ο τομέας που έχει ενισχυθεί είναι αυτός των εξαγωγών, λόγω της πιο αδύναμης στερλίνας.
 
Το βρετανικό νόμισμα υποχώρησε με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων.

KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για το «ΔΗΣΑΚΕΛ» - Οι απαντήσεις από ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ - Η δυσφορία ΔΗΠΑ και ΕΔΕΚ για τον ανασχηματισμό και τους ημικρατικούς

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για το «ΔΗΣΑΚΕΛ» - Οι απαντήσεις από ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ - Η δυσφορία ΔΗΠΑ και ΕΔΕΚ για τον ανασχηματισμό και τους ημικρατικούς

Δεν λέει να κοπάσει η πολιτική φωτιά που άναψε η αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, στο «ΔΗΣΑΚΕΛ». Η επίμαχη αναφορά, η οποία έγινε στον απόηχο της έντονης κριτικής για τους διορισμούς στα διοικητικά συμβούλια των ημικρατικών οργανισμών, αντί να λειτουργήσει ως παρένθεση στην πολιτική συζήτηση, εξελίσσεται, σε νέο μέτωπο αντιπαράθεσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE