ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις Άντρου και Λιλλήκα με φόντο Προεδρικές

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις Άντρου και Λιλλήκα με φόντο Προεδρικές

Οι Δημοτικές Εκλογές λόγω της εγγύτητας χρονικά που έχουν με τις Προεδρικές θα καθορίσουν πολλά στο επίπεδο των συνεργασιών ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Ο ενδιάμεσος χώρος ως γνωστόν έχει έρθει εκ των πραγμάτων πιο κοντά μετά και την ψηφοφορία για εκλογή πρόεδρου της Βουλής, με την στήριξη των τεσσάρων (ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΣΥΜΜΑΧΙΑ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ) στο πρόσωπο του Μαρίνου Σιζόπουλου.

Οι δημοτικές εκλογές αποτελούν ωστόσο τον πρόδρομο των συνεργασιών για τις Προεδρικές παρά την όποια χαλαρότητα της ψήφου λόγω του τοπικού στοιχείου που κυριαρχεί, γύρω από τις προσωπικότητες που θα διεκδικήσουν τους Δήμους.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, Άντρος Κυπριανού και Γιώργος Λιλλήκας βρίσκονται σε ανεπίσημο διάλογο, με τον πάγο να φαίνεται ότι έχει λιώσει ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε έχει ήδη γίνει και μια άτυπη ανταλλαγή ονομάτων για τους μεγάλους Δήμους του νησιού.

Το ΑΚΕΛ βρίσκεται ίσως στην χειρότερη περίοδο της ιστορίας του μετά και το τραγικό αποτέλεσμα των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών με τις συνεργασίες να αποτελούν μονόδρομο.

Η περίπτωση Γιώργου Λιλλήκα, ενός πολιτικού που ξεκίνησε την καριέρα του μέσα από το ΑΚΕΛ αντικρίζεται από την ηγεσία του κόμματος υπό τις περιστάσεις ως η ιδανικότερη για συνεργασία.

Από την άλλη ο Γιώργος Λιλλήκας αν και κρατά κλειστά τα χαρτιά του για τις Προεδρικές του 18’, θεωρείται εντούτοις δεδομένη η προσωπική του πρόθεση να είναι υποψήφιος.

Ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά ότι η στήριξη του ΑΚΕΛ στο πρόσωπο του ενδεχόμενα ακόμη και από τον Α’ γύρο, θα αποτελέσει μοχλό πίεσης προς τα υπόλοιπα κόμματα του ενδιάμεσου να τον στηρίξουν.

Παρόλα αυτά το όποιο φλερτ Κυπριανού – Λιλλήκα εάν και εφόσον μετουσιωθεί σε συνεργασία, αρχικά στις δημοτικές εκλογές και μετέπειτα στις Προεδρικές, δεν θα γίνει χωρίς κραδασμούς και για τις δυο πλευρές.

Αφενός, στο ΑΚΕΛ μεγάλη μερίδα του κόσμου δεν έχει «συγχωρήσει» τον Γιώργο Λιλλήκα για την «αποστασία» του από το κόμμα και ενδεχομένως να υπάρξει μουρμούρα.  Αφετέρου τα υπόλοιπα κόμματα του ενδιάμεσου ομολογουμένως θα δυσαρεστηθούν από το πολιτικό διπλό ταμπλό Λιλλήκα, γεγονός που θα διαταράξει την προσπάθεια συνένωσης του χώρου.

Την ίδια ώρα μια τέτοια συνεργασία φαντάζει προβληματική εξ ορισμού καθώς το ΑΚΕΛ έχει ως σημαία την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, κάτι που η Συμμαχία Πολιτών απορρίπτει επί τη βάσει του καταστατικού της.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top