ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περήφανος ο Πρόεδρος για τους Κύπριους αθλητές στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα στην Τραπεζούντα - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Περήφανος ο Πρόεδρος για τους Κύπριους αθλητές στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα στην Τραπεζούντα - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Περηφάνια εξέφρασε ο ΠτΔ για τους Περηφάνια και συγκίνηση εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προς τα μέλη της κυπριακής αποστολής στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα της Τραπεζούντας, που διεξήχθη τις ημέρες εκδήλωσης της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκίας, τα οποία υποδέχθηκε το απόγευμα στο προεδρικό μέγαρο.

Απευθυνόμενους στους μαθητές – αθλητές και τους προπονητές και ηγεσία της αποστολής, στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Καδή, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την περηφάνια του για τα παιδιά και τις επιτυχίες τους. “Εκφράζοντας τα αισθήματα της Πολιτείας και της κυπριακής κοινωνίας θέλω να πω ότι αν υπάρχουν κάποιοι που αισθάνθηκαν την τιμή αυτοί είμαστε εμείς χάρη σε εσάς. Για αυτό σας συγχαίρω θερμά”.

Δεν υπάρχει αμφιβολία, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ότι κάτω από τις συνθήκες που αγωνιστήκατε την ώρα που κάποιοι αγωνιούσαν για την τύχη σας, κάποιοι που υπέβαλλαν ότι θα έπρεπε να επιστρέψετε, μέσα από την εισήγηση των υπευθύνων και την έγκριση του Υπουργού, παραμείνατε αγωνιστήκατε και μας κάνατε πραγματικά περήφανους. Ιδιαίτερα, είπε, αν αναλογιστεί κανείς ότι ανταγωνιστήκατε με σχολεία 30 και πλέον χωρών μπορεί κάποιος να υπολογίσει το μέγεθος της επιτυχίας.

Δικαιώνεται και μια άλλη θέση της Κυβέρνησης, πρόσθεσε, μέσα από το Υπουργείο Παιδείας, για την εφαρμογή του αθλητικού Γυμνασίου και Λυκείου, για τη συνεχή βελτίωση των εγκαταστάσεων, των προγραμμάτων, ώστε να αναβαθμιστεί αυτός ο θεσμός. “Αυτά δικαιώνουν όσους επένδυσαν σε αυτή την πάρα πολύ σημαντική ιδέα και κατά αυτό τον τρόπο να γίνουν τα φυτώρια για τους πρωταθλητές μας”.

Πρέπει να είστε όλοι περήφανοι διότι κάνατε την Κύπρο μας περήφανη και αυτό έχει μεγάλη σημασία κάτω από τις δοσμένες συνθήκες της απειλής του πραξικοπήματος, την αβεβαιότητα, την αγωνία, την ανησυχία για το πώς θα εξελισσόταν ή κατά πόσο θα ήσασταν ασφαλείς, κάτι που είναι ένα από τα σημαντικότερα προαπαιτούμενα, σημείωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Αναφέρθηκε δε σε σειρά από έργα που αφορούν τον αθλητισμό, όπως η ανέγερση αιθουσών πολλαπλής χρήσεως σε επτά δημοτικά σχολεία σε ολόκληρη την Κύπρο - εκτός εκείνων που συντηρούνται - συνολικής δαπάνης 2,5 εκ. ευρώ, όπως στο Αυγόρου, την Ορόκλινη, την Ξυλοτύμπου, στο Παραλίμνι, στο Δάλι, στα Πολεμίδια, η αναβάθμιση των χώρων του Λανιτείου Γυμνασίου, η ανέγερση δημοτικού σταδίου στη Σωτήρα. “Συνεπώς βλέπω ότι αυτό που κάνετε δείχνει ότι οι πολιτικές που εξαγγέλλονται και υλοποιούνται από το Υπουργείο έχουν ανταπόκριση”, τόνισε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε επίσης ότι πήρε το μήνυμα ότι στο Λύκειο του Αποστόλου Βαρνάβα, όπου γυμνάζονται δύο παγκοσμιονίκες που ήταν στην συνάντηση στο Προεδρικό σήμερα, δεν υπήρχε κλιματισμός και ύστερα από συνεννόηση με τον Υπουργό Παιδείας, ανακοίνωσε ότι το πρόβλημα λύθηκε και θα εγκατασταθεί κλιματισμός. “Αυτά είναι υποχρέωση της Πολιτείας», επεσήμανε.

Είναι η πρώτη φορά που ο σχολικός αθλητισμός καταφέρνει μια τέτοια επιτυχία, ανέφερε η Κάλλη Χατζηιωσήφ, επιθεωρήτρια φυσικής αγωγής στο ΥΠΠ, που ήταν μέλος της κυπριακής επιστολής. Τα 13 μετάλλια που πέτυχαν αυτά τα παιδιά, υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες, αποτελούν μοναδική επιτυχία για το σχολικό αθλητισμό, σημείωσε η κ. Χατζηιωσληφ η οποία αναφέρθηκε στο πώς βίωσε η αποστολή τα γεγονότα της 15ης Ιουλίου.

Όπως είπε, τα παιδιά είχαν κοιμηθεί νωρίς και η ηγεσία της αποστολής που παρακολουθούσε τα γεγονότα, ξενύχτησε, όπως και ο Υπουργός Παιδείας και προσπάθησε και κατάφερε να μην μεταφέρει το άγχος και τις ανησυχίες που μετέφεραν και από την Κύπρο γονείς και συγγενείς και έτσι, την επομένη, οι Κύπριοι μαθητές πέτυχαν αυτό το κατόρθωμα των 13 μεταλλίων από 15 παιδιά, 4 χρυσά μετάλλια, 4 αργυρά και 5 χάλκινα. Όσα παιδιά δεν πήραν μετάλλιο, έχουν πάει μέχρι και την 8η θέση και το να είσαι όγδοος παγκοσμίως δεν είναι λίγο, επεσήμανε. Σημείωσε δε ότι μέσω των επιδόσεών τους τα παιδιά έχουν κερδίσει από την πολιτεία την επιτυχία για την τριτοβάθμια εκπαίδευσή τους.

“Αν αυτή είναι η νεολαία που θα αποτελέσει την κοινωνία του μέλλοντος εγώ δεν ανησυχώ καθόλου. Είναι παιδιά που το ήθος και η συμπεριφορά τους αλλά και ο τρόπος που αντιμετώπισαν αυτή την κατάσταση του πραξικοπήματος – που ξέρετε τι σημαίνει Κύπριος γονιός – με τις διαβεβαιώσεις και του Υπουργού Παιδείας, τα παιδιά έμειναν προσηλωμένα στους αγωνιστικούς τους στόχους και η απάντηση στο τι συνέβαινε γύρω τους ήταν `ναι μεν γίνεται πραξικόπημα στην Τουρκία αλλά εμείς καταφέραμε να τους κλέψουμε 13 μετάλλια”, κατέληξε η κ. Χατζηιωσήφ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε τιμητικές πλακέτες προς τους αθλητές και φωτογραφήθηκε με όλα τα μέλη της αποστολής.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top