ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοβουλία Ισαάκ - Σολωμού: «Τρύπια τα παντελόνια μας όπως τρύπια είναι και η δικαιοσύνη»

Πρωτοβουλία Ισαάκ - Σολωμού:  «Τρύπια τα παντελόνια μας όπως τρύπια είναι και η δικαιοσύνη»

Καλοκαίρι 1996 – καλοκαίρι 2016. Είκοσι χρόνια μετά τις δολοφονίες στο οδόφραγμα Δερύνειας των Τάσου Ισαάκ στις 11 και του Σολωμού Σολωμού στις 14 Αυγούστου από άνδρες του κατοχικού στρατού.

Η αγέννητη τότε κόρη του Ισαάκ, Αναστασία, προπορευόταν της πορείας μοτοσυκλετών της Πρωτοβουλίας Μνήμης για τους δυο ήρωες, ενώ πίσω της, μεσόκοπος, και υποβασταζόμενος, ο πατέρας του Σολωμού, Σπύρος.

Βρέθηκαν αργά το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο όπου έληξε η πορεία των 3000 χιλιομέτρων που πέρασε από κεντρικά σημεία της Ευρώπης και κατέληξε στη Λευκωσία.

Εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Ισαάκ – Σολωμού, δήλωσε ότι “τα παντελόνια μας είναι τρύπια αυτή τη στιγμή, γιατί τρύπια είναι και η δικαιοσύνη η οποία δεν έχει αποδοθεί εδώ και είκοσι χρόνια από την θυσία των Ισαάκ και Σολωμού και δεν έχουν εκτελεστεί τα εντάλματα σύλληψης για καταδίκη των δολοφόνων των δύο ηρώων”.

Ανέφερε ότι “οι δολοφόνοι αυτοί, το 1996 στις 11 και 14 Αυγούστου, σκότωσαν τον Τάσο Ισαάκ με πέτρες, λοστούς και ρόπαλα και πυροβόλησαν εν ψυχρώ τον Σολωμού Σολωμού”.

Ο εκπρόσωπος των διοργανωτών της πορείας είπε ότι “στην Κύπρο, υπάρχει εισβολή και κατοχή και είναι αυτό που έχουμε μεταφέρει στην Ευρώπη ταξιδεύοντας 3000 χιλιόμετρα, σε Βερολίνο, Πράγα, Βελιγράδι, Βουδαπέστη, Σόφια, Αθήνα με κατάληξη τη Λευκωσία”.

“Η δικαιοσύνη παραμένει τρύπια από τότε όπως τρύπια παραμένει και η δικαιοσύνη για τους σύγχρονους ηρωομάρτυρες του Μαρί και εμείς ως νέα γενιά θα διατηρούμε τη μνήμη των δύο ηρώων και των 13 του Μαρί και τα παντελόνια μας δεν θα πάψουν να είναι τρυπημένα μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη”.

Απηύθυνε έκκληση για μαζική συμμετοχή στην αντικατοχική πορεία στις 30 Ιουλίου, όπου μοτοσυκλέτες θα κινηθούν προς το κοιμητήριο που είναι θαμμένοι οι Ισαάκ και Σολωμού ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί μεγάλη αντικατοχική εκδήλωση στο γήπεδο “Τάσος Μάρκου” στο Παραλίμνι.


ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top