ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγέλη σκύλων προκαλεί αναστάτωση - Αναλαμβάνει δράση ο δήμος Λευκωσίας

Αγέλη σκύλων προκαλεί αναστάτωση - Αναλαμβάνει δράση ο δήμος Λευκωσίας

Δράση αναλαμβάνουν δήμοι της μείζονος Λευκωσίας με στόχο να περιμαζέψουν αγέλη σκύλων που περιφέρεται στις δημαρχούμενες περιοχές προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους.

Σε σημερινή σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν οι Δήμοι Λευκωσίας, Έγκωμης, Στροβόλου και Αγίου Δομετίου, οι κτηνιατρικές υπηρεσίες και η Αστυνομία, αποφασίστηκε να συσταθεί μια ομάδα με εκπροσώπους τους, που θα ετοιμάσει σχετικό σχέδιο δράσης.

«Συζητήσαμε πώς μπορούμε να μαζέψουμε αυτά τα σκυλιά και να τα μεταφέρουμε σε ασφαλή χώρο και να τα περιθάλψουμε αν χρειαστεί» δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Έγκωμης Ζαχαρίας Κυριάκου, σύμφωνα με τον οποίο πρόκειται για περίπου δέκα σκυλιά, που προκαλούν ανησυχία στον κόσμο.

Όπως ανέφερε, οι δήμοι μαζεύουν αδέσποτα σκυλιά κάθε μέρα, όμως σε αυτή την περίπτωση επειδή είναι πολλά, είναι δύσκολο ένας δήμος να ενεργήσει από μόνος του.

«Όλοι οι φορείς υπέδειξαν από ένα εκπρόσωπό τους και θα συσταθεί μια ομάδα που θα συνέλθει την ερχόμενη βδομάδα για να καταλήξει σε συγκεκριμένες εισηγήσεις με ένα σχέδιο δράσης το οποίο θα τεθεί ενώπιον μας για να το υιοθετήσουμε» ανέφερε.

Ο Δήμαρχος εξήγησε ότι μπορεί να χρειαστεί να επιστρατευθούν ιδιώτες κτηνίατροι οι οποίοι θα συμβουλεύσουν τους δήμους. Πιθανόν, επίσης, να χρειαστεί να υπάρξει επικοινωνία για το θέμα με τα Ηνωμένα Έθνη αφού τα σκυλιά έρχονται από τη νεκρή ζώνη, αλλά και να συμβουλέψει τους δήμους η Αστυνομία για το πώς θα αποκλειστεί μια περιοχή που είναι κατοικημένη εάν θεαθούν εκεί.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Πάνε στο Δικαστήριο μοναχοί και δωρητές για τα λεφτά στο χρηματοκιβώτιο - Τι έγινε με τις ενστάσεις στην Ανακριτική

«Πρεμιέρα» με παρατράγουδα για την εξεταστική περίοδο - Οι καταγγελίες για το γραπτό

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αυτοί είναι οι δυο ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές που διορίστηκαν από το Υπουργικό

Επιστολή Τσίγκη για τις κάμερες: Να γίνουν έντονες οι σημάνσεις στις προειδοποιητικές πινακίδες– «Πρώτα στον Στρόβολο»

Αγανακτισμένος ο πατέρας του μικρού μαχητή Λούκα: Κλείδωσαν τον τραπεζικό λογαριασμό της οικογένειας



Κατηγορηματικός ο ΠτΔ - «Δεν έχω απορρίψει καμία πρόταση της προσωπικής απεσταλμένης»

Κατηγορηματικός ο ΠτΔ - «Δεν έχω απορρίψει καμία πρόταση της προσωπικής απεσταλμένης»

Στο Κυπριακό, στο μεταναστευτικό και στο θέμα του πορίσματος της έρευνας για τον Ακάμα αναφέρθηκε σήμερα, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top