ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυρία Υπουργέ, μην αφήσετε μια οικογένεια με ανήλικα παιδάκια στον δρόμο - Ο ανθρωπισμός πρέπει να ξεπερνά το γράμμα του νόμου

Κυρία Υπουργέ, μην αφήσετε μια οικογένεια με ανήλικα παιδάκια στον δρόμο - Ο ανθρωπισμός πρέπει να ξεπερνά το γράμμα του νόμου

Στις 12 Ιουλίου χτύπησε το τηλέφωνο στην ιστοσελίδα μας με έναν κύριο να ζητά να μιλήσει ανώνυμα αρχικά σε κάποιον δημοσιογράφο.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Ο κύριος Σ. μας μίλησε για μια πενταμελή οικογένεια την οποία γνωρίζει προσωπικά και βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Η πενταμελής οικογένεια αποτελείται από το ζεύγος, δηλαδή τον Λιβάνιο πατέρα και την Κύπρια μητέρα, καθώς και τα τρία ανήλικα παιδάκια τους, ηλικίας έξι, πέντε και τεσσάρων ετών.

Η μητέρα Χ.Λ κατάγεται από την Πάφο και έχει κυπριακή υπηκοότητα καθώς όπως επίσης και τα τρία ανήλικα της παιδάκια.

Τους τελευταίους δέκα μήνες η οικογένεια η οποία πριν ζούσε στον Λίβανο, αποφάσισε λόγω των πολιτικών συνθηκών που επικρατούν στην χώρα να επιστρέψουν πίσω στην Κύπρο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το ζεύγος πριν φέρουν στη ζωή τα τρία τους αγγελούδια ζούσαν επί τέσσερα χρόνια (2006-2010) στην Κύπρο.

Η τύχη όμως δεν χαμογέλασε στην οικογένεια ούτε και στην Κύπρο καθώς παρά τις προσπάθειες του πατέρα αλλά και της μητέρας να βρουν μια δουλειά και να ζήσουν αξιοπρεπώς έπεσαν στο κενό λόγω της οικονομικής κρίσης.

Έτσι, η Χ.Λ  αποτάθηκε στο γραφείο ευημερίας αλλά και κατ’ επέκταση το Υπουργείο Εργασίας ώστε να λάβει Ε.Ε.Ε. Παρότι πληρούσε τα οικονομικά κριτήρια η ίδια και η οικογένεια της απορρίφθηκε αφού ο νόμος προνοεί πέντε χρόνια συνεχής παρουσίας στην Κύπρο ώστε να είσαι δικαιούχος Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Πέραν των άλλων η απάντηση που πήρε η Χ.Λ από λειτουργό του γραφείου ευημερίας όταν αποτάθηκε για οικονομική στήριξη σύμφωνα με την ίδια ήταν η εξής «να πάτε πίσω στην χώρα σας, στην Κύπρο δεν έχει δουλειές».

Την οικογένεια συντηρούσε και στήριζε οικονομικά ο κύριος Σ. Όπως πληροφορούμαστε εδώ και λίγο χρονικό διάστημα τους έχει γίνει έξωση από τον τόπο διαμονής τους.

Το μόνο που ζητούν αυτά τα παιδάκια είναι την στήριξη του κοινωνικού κράτους για να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους και να φτιάξουν την ζωή τους στην Κύπρο, την χώρα της μητέρας τους.

Γι΄ αυτό κυρία Υπουργέ, μην αφήσετε μια οικογένεια με ανήλικα παιδάκια στον δρόμο, ο ανθρωπισμός πρέπει να ξεπερνά το γράμμα του νόμου και είμαστε σίγουροι ότι το γνωρίζεται πολύ καλά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μπράβο στην Υπουργό! Αντέδρασε άμεσα στην υπόθεση με τα ανήλικα παιδάκια που κινδυνεύουν να μείνουν στον δρόμο

 Οικογένεια με τρία ανήλικα Κυπριόπουλα κινδυνεύει να μείνει στον δρόμο! «Να πάτε πίσω στην χώρα σας», η απάντηση της λειτουργού

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που χθες βράδυ επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικά, στην περιοχή του Ύψωνα Λεμεσού. Σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top