17 χρονών και τρομοκράτης

17 χρονών και τρομοκράτης

Ο νεαρός είχε προσπαθήσει να φύγει για τη Συρία μαζί με έναν από τους δράστες της δολοφονίας του ιερέα στη Γαλλία.

Ένας 17χρονος, ο οποίος είχε προσπαθήσει να φύγει για τη Συρία μαζί με έναν από τους δράστες της τζιχαντιστικής επίθεσης στην εκκλησία στη Γαλλία, συνελήφθη στη Γενεύη μερικές ημέρες πριν από την επίθεση αφού είχε επιχειρήσει για άλλη μια φορά να μεταβεί στη Συρία και παραδόθηκε στη Γαλλία, δήλωσε το Σάββατο πηγή που είναι κοντά στην έρευνα.

Ο νεαρός άνδρας, ο οποίος είχε προσπαθήσει να φύγει για τη Συρία μαζί με τον Αντέλ Κερμίς το 2015, επιχείρησε και πάλι να φύγει για τη Συρία στις 12 Ιουλίου, όμως συνελήφθη στη Γενεύη σύμφωνα με την πηγή. Παραδόθηκε στη Γαλλία όπου τέθηκε υπό προσωρινή κράτηση κατηγορούμενος για "συμμετοχή σε συνωμοσία σε σχέση με τρομοκρατική δραστηριότητα".

Στο στάδιο αυτό, "τίποτα δεν δείχνει πως είχε οποιαδήποτε ανάμιξη" στην επίθεση στο Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ, ανέφερε η πηγή.

Πηγή: news247.gr 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες ένα σημαντικό μέρος της διπλωματικής προσπάθειας για το Κυπριακό, με τις επαφές γύρω από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να δημιουργούν ένα νέο σκηνικό διαβουλεύσεων. Στο επίκεντρο, βρίσκονται οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και την προσωπική απεσταλμένη του για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.