ΠΑΡΑ-THEMA

«Επειδή πεινώ, υπηρετώ» - Άριστοι των αριστών παλεύουν για μια θέση στον ήλιο

«Επειδή πεινώ, υπηρετώ» - Άριστοι των αριστών παλεύουν για μια θέση στον ήλιο

Κάποτε το λέγαμε στ’ αστείο, όμως πλέον αποτελεί την πικρή πραγματικότητα...

Του Χαράλαμπου Ζάκου 

Όλοι κάναμε στρατό, τουλάχιστον οι περισσότεροι. Υπάρχει κανείς που μπορεί να ξεχάσει το «επειδή πεινώ υπηρετώ» που λέγαμε για ορισμένους αξιωματικούς του στρατού;

Μια έκφραση μεταξύ σοβαρού και αστείου που προκαλούσε πάντα γέλια…

Δυστυχώς, εν έτει 2016, το συγκεκριμένο «motto» του στρατεύματος αποδεικνύεται πιο αληθινό από ποτέ.

Η αγανάκτηση αντικατέστησε τα χάχανα και το «επειδή πεινώ, υπηρετώ», ανάγκασε αρκετούς συμπολίτες μας να ζητήσουν δουλειά στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς.

Ο προκαταρτικός πίνακας για την πρόσληψη των 3000 συμβασιούχων οπλιτών τα λέει όλα. 47 υποψήφιοι έχουν γενικό απολυτηρίου 19 στα 20 και άλλοι 159 πάνω από 18.

Όταν σε ένα κράτος, οι άριστοι των αριστών δεν μπορούν να βρουν δουλειά, δεν χρειάζονται στατιστικά στοιχεία και μελέτες για το που βαδίζουμε. Αυτούς που οι κοινωνία «έσπρωχνε» να πιεστούν ώστε να «βγάλουν» ένα καλό γενικό βαθμό για ένα λαμπρό μέλλον, το ίδιο το κράτος τους πέταξε στο κάλαθο των αχρηστών.

Φυσικά, κανείς δεν έπρεπε να είναι άνεργος, είτε άριστος, είτε ένας απλά καλός μαθητής, είτε κάποιος που δεν κατάφερε να τελειώσει το σχολείο. Ωστόσο, όταν βλέπεις μαθητές με τέτοιους βαθμούς να πεινούν, κυριολεκτικά και μεταφορικά, είναι αδύνατον να συγκρατηθείς και να μην διερωτηθείς για το «που πάμε τελικά σαν κράτος».

ΥΓ: Κάποτε ρώτησαν τον Διογένη για το πότε πρέπει να τρώει κανείς και τους απάντησε «Ει μεν πλούσιος, όταν θέλη· ει δε πένης, όταν έχη». Και συμπληρώνω, «καλύτερα τίμιος και να τρως όταν έχεις, παρά κλέφτης και χορτάτος». Προς όλους τους «κυρίους» εκεί έξω με τις διπλές μασέλες!

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top