Μωρό με δύο κεφάλια γεννήθηκε στην Ινδονησία! - VIDEO - ΦΩΤΟ

Μωρό με δύο κεφάλια γεννήθηκε στην Ινδονησία! - VIDEO - ΦΩΤΟ

Ένα σπάνιο περιστατικό γέννησης σιαμαίων καταγράφηκε την περασμένη Δευτέρα στην επαρχία Γκρέσικ της Ινδονησίας.

Εκτιμάται ότι η συχνότητα γέννησης σιαμαίων δεν ξεπερνά τη μία ανά 200.000 γεννήσεις ζωντανών μωρών, ωστόσο το φαινόμενο να γεννηθούν σιαμαία που μοιράζονται ολόκληρο το σώμα τους πέραν της κεφαλής –γνωστό στον ιατρικό χώρο ως δικεφαλία– είναι ακόμη πιο σπάνιο.

Το μωρό με τα δύο κεφάλια γεννήθηκε με βάρος 4,2 κιλά και έχει διαγνωστεί με αναπνευστική ανεπάρκεια. Έχει τοποθετηθεί σε θερμοκοιτίδα ώστε να παρακολουθείται από το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου.

371328AC00000578 0 image a 46 1470838547643

Στην περίπτωση δικεφαλίας είναι αδύνατο να διαχωριστούν χειρουργικά τα δίδυμα, αφού μοιράζονται την ίδια καρδιά.

Οι πιθανότητες επιβίωσης του μωρού δεν φαίνεται να είναι πολλές, όμως οι γιατροί ελπίζουν πως θα τα καταφέρει, όπως οι 26χρονες σήμερα Άμπι και Μπρίτανι Χένσελ.

Abby and Brittany conjoined twins 1

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα εξέλιξη στο Κυπριακό: Θετικό πρόσημο Γκουτέρες στις νέες ιδέες Χριστοδουλίδη – Στο τραπέζι τριμερής στη Νέα Υόρκη

Νέα εξέλιξη στο Κυπριακό: Θετικό πρόσημο Γκουτέρες στις νέες ιδέες Χριστοδουλίδη – Στο τραπέζι τριμερής στη Νέα Υόρκη

Ο Γενικός Γραμματέας των ΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, εξετάζει το ενδεχόμενο πραγματοποίησης τριμερούς συνάντησης στη Νέα Υόρκη, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μετά τη συνάντησή τους, ενώ την ίδια ώρα εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του ΓΓ στις νέες ιδέες της ελληνοκυπριακής πλευράς.

BEST OF TOTHEMAONLINE