ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιστολή-καταγγελία στη Ν. Υπηρεσία με σαφείς αιχμές κατά του ΤΑΕ Λεμεσού – «Ξεκάθαρη εισήγηση από Σωτηριάδη» - ΕΓΓΡΑΦΑ

Επιστολή-καταγγελία στη Ν. Υπηρεσία με σαφείς αιχμές κατά του ΤΑΕ Λεμεσού – «Ξεκάθαρη εισήγηση από Σωτηριάδη» - ΕΓΓΡΑΦΑ

Επιστολή-καταγγελία με αποδέκτη τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Κώστα Κληρίδη και σαφείς αιχμές σε βάρος του επικεφαλής του ΤΑΕ Λεμεσού Γιαννάκη Σωτηριάδη…

Του Φάνη Μακρίδη

Ο συντάκτης της επιστολής, ημερομηνίας 05/07/2016, είναι επιχειρηματίας από τη Λεμεσό και σύμφωνα με καταγγελία του στο ΤΑΕ Λεμεσού, τον Ιούλιο του 2012 αγωγή η οποία καταχωρίστηκε στο πρωτοκολλητείο του Επαρχιακού Δικαστηρίου, αντικαταστάθηκε με άλλη υπόθεση, μετά από πλαστογραφία, παραποίηση και καταστροφή εγγράφων. Πρόκειται για θέμα που έφερε στο φως της δημοσιότητας το ThemaOnline τον Ιανουάριο του 2016.

Η επιστολή
Από τα όσα γράφει ο καταγγέλλων, λοιπόν, είναι φανερό ότι είναι έντονα δυσαρεστημένος για την καθυστέρηση στην προώθηση της υπόθεσής του (οι καταγγελίες του διερευνήθηκαν από το ΤΑΕ Λεμεσού και υπεβλήθη φάκελος στη νομική υπηρεσία για οδηγίες). Επιπλέον, κάνει λόγο για συντονισμένες ενέργειες με στόχο τη συγκάλυψη του όλου θέματος. 

Αφήνει, μάλιστα, ξεκάθαρες αιχμές σε βάρος του κ. Γιαννάκη Σωτηριάδη, επικεφαλής του ΤΑΕ Λεμεσού.

 

Στην επιστολή του, γράφει συγκεκριμένα: «Η εμπιστοσύνη μου απέναντι στην Αστυνομία Λεμεσού έχει κλονιστεί γιατί ένα θέμα απλό έχει πάρει τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι καταθέσεις απλές. Αλλά με την μακρηγορία τους, δόθηκε ο χρόνος σε μάρτυρες να μην θέλουν να καταθέσουν στην αστυνομία και ο λόγος είναι απ’  ό,τι φαίνεται ότι εκβιάστηκαν με διάφορους τρόπους. Θέλω να ζητηθεί από την πρώην δικηγόρο μου να καταθέσει για την αντίδραση του κ. Σωτηριάδη στο άκουσμα του ονόματος του κ. Σάββα Κυριάκου (σ.σ. Πρωτοκολλητής). Η απάντησή του ήταν ότι ‘ο Σάββας είναι φίλος μου και δεν μπορεί να έκαμε κάτι τέτοιο, τον γνωρίζω καλά΄ (σ.σ. επικαλείται δημοσίευμα του «Πολίτη» που είχε μεταφέρει την πιο πάνω φράση, χωρίς βέβαια να την αποδίδει σε συγκεκριμένο άτομο)».

Και συνεχίζει στο ίδιο ύφος ο συντάκτης της επιστολής: «Επιθυμία μου θα ήταν να χειρίζονταν την υπόθεσή μου άτομα εκτός Λεμεσού γιατί φαίνεται ότι πολύ καλά δικτυωμένοι όλοι και στόχος τους είναι η υπόθεσή μου να πέσει στα μαλακά. Με τα όσα έχουν συμβεί μέχρι σήμερα δεν αποκλείω να ζητηθεί και αναστολή ποινικής δίωξης. Ήδη αυτό φημολογείται».

Αστυνομική πηγή: «Σαφής εισήγηση για ποινική δίωξη»
Αστυνομική πηγή που μίλησε στο ThemaOnline, τόνισε πως δεν μπορεί να υπάρχουν σκιές σε βάρος του ΤΑΕ Λεμεσού, καθώς «η εισήγηση από πλευράς του επικεφαλής του ΤΑΕ ήταν ξεκάθαρη, προκειμένου να διωχθούν ποινικά και η γραμματειακή λειτουργός του Πρωτοκολλητείου που κατηγορείται, αλλά και ο δικηγόρος που ενέχεται. Ο φάκελος είναι στη νομική υπηρεσία και αναμένονται σχετικές οδηγίες».
 

Το ίδιο άτομο πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί να υπάρχει κάτι επιλήψιμο σε βάρος του ΤΑΕ Λεμεσού, από τη στιγμή που έπραξε το καθήκον του. Η υπόθεση καταγγέλθηκε αρχές του 2016 και η διερεύνηση ολοκληρώθηκε σε λογικό χρονικό πλαίσιο. Επιπλέον, δεν προέκυψαν ούτε μαρτυρίες, αλλά ούτε και στοιχεία σε βάρος του Πρωτοκολλητή Σάββα Κυριάκου».
 

Το ιστορικό

Θυμίζουμε ότι το όλο θέμα προέκυψε όταν διαπιστώθηκε ότι υπόθεση αγωγής που καταχωρίσθηκε στις 02/07/2012 και επιδόθηκε στις 12/09/2012, εξαφανίστηκε ως δια μαγείας από τα αρχεία του Πρωτοκολλητείου Λεμεσού και στη θέση της εμφανίστηκε άλλη. Τα γεγονότα και οι μαρτυρίες ήταν ιδιαίτερα επιβαρυντικές για κάποια άτομα, αφού φαινόταν ότι χρησιμοποιήθηκε διορθωτικό υγρό στο βιβλίο καταχωρήσεως υποθέσεων του Πρωτοκολλητείου, ενώ ο φάκελος της υπόθεσης είχε εξαφανιστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΣΚΑΝΔΑΛΟ Πρωτοκολλητείου Λεμεσού - Επανήλθε στο πόστο της μια εκ των υπόπτων για παραποίηση εγγράφων

 ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Δικηγορική απάτη με συνενοχή υπαλλήλου του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού!

ΛΕΜΕΣΟΣ: Έδωσαν στον «γνωστό» δικηγόρο 900 ευρώ για διάταγμα, αλλά αν το είδατε εσείς…

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top