Γερμανία: 27χρονος σχεδίαζε τρομοκρατικό χτύπημα σε φεστιβάλ

Γερμανία: 27χρονος σχεδίαζε τρομοκρατικό χτύπημα σε φεστιβάλ

Η αστυνομία εισέβαλε σε διαμέρισμα της γερμανικής πόλης Άιζενχουτενσταντ, στο κρατίδιο του Βραδεμβούργου και συνέλαβε 27χρονο, που πιστεύεται ότι έχει διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος.

Η γερμανική αστυνομία ματαίωσε τρομοκρατικό χτύπημα, που σχεδίαζε 27χρονος σε τοπικό φεστιβάλ στην πόλη Άιζενχουτενσταντ, στο κρατίδιο του Βραδεμβούργου. Οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο διαμέρισμα του νεαρού άνδρα, που σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες είναι Γερμανός και ανακάλυψαν εκρηκτικά υλικά, υλικά για την κατασκευή βόμβας με καρφιά, φυλλάδια προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους και την μαύρη σημαία των τζιχαντιστών.

Μετά την σύλληψη του 27χρονου, ο πρωθυπουργός του Βραδεμβούργου, Dietmar Woidke, δήλωσε ότι η αστυνομία παρακολουθούσε τον ύποπτο για τρομοκρατία για αρκετό χρονικό διάστημα ενώ ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ingo Hesse, ανέφερε στο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι n-tv ότι διενεργείται έρευνα εις βάρος του άνδρα για παραβίαση του νόμου περί εκρηκτικών.

Ο Hesse αποκάλυψε ότι η αστυνομία είχε πληροφορίες για την ύπαρξη εκρηκτικών στο διαμέρισμα του 27χρονου, αλλά, όταν ρωτήθηκε αν ο ύποπτος είναι ισλαμιστής, ο εκπρόσωπος δήλωσε πως «οποιαδήποτε υποψία για τρομοκρατία δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί».

Στο μεταξύ, μετά από μια σειρά τρομοκρατικά χτυπήματα, που συγκλόνισαν την Γερμανία το τελευταίο διάστημα, οι υπεύθυνοι του φεστιβάλ μπύρας Οκτόμπερφεστ (Oktoberfest), που γίνεται κάθε χρόνο στο Μόναχο, ανακοίνωσαν ότι θα απαγορευθεί η είσοδος σε άτομα που φέρουν σακίδια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σε μία - δύο εβδομάδες θα ξέρουμε αν μπορεί να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία - Ολοκληρώθηκαν οι διευρυμένες συνομιλίες

Σε μία - δύο εβδομάδες θα ξέρουμε αν μπορεί να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία - Ολοκληρώθηκαν οι διευρυμένες συνομιλίες

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκε στον Λευκό Οίκο με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Ευρωπαίους ηγέτες. Τριμερής συνάντηση: Ο Τραμπ δήλωσε πως οι συζητήσεις θα περιελάμβαναν τόσο τις εγγυήσεις ασφαλείας όσο και πιθανές εδαφικές παραχωρήσεις. Πρόσθεσε ότι αναμένει να πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση με τον Πούτιν και τον Ζελένσκι: «Πιστεύω ότι είναι θέμα πότε, όχι αν».

BEST OF TOTHEMAONLINE