ΥΓΕΙΑ

Και όμως υπάρχει άσκηση που καίει 800 θερμίδες σε μια ώρα!

Και όμως υπάρχει άσκηση που καίει 800 θερμίδες σε μια ώρα!

Το παιδικό σου παιχνίδι μπορεί να γίνει και σήμερα το αγαπημένο σου. Χωρίς να φύγεις από το σπίτι σου –μετακίνησε μόνο τα έπιπλα– και χωρίς έξοδα, μπορείς να κάψεις τις πιο πολλές θερμίδες.

Σίγουρα έχεις χοροπηδήσει πάνω από ένα σχοινάκι στην αυλή του σχολείου σου. Απολαυστικό, διασκεδαστικό και άκρως αποτελεσματικό, το σχοινάκι μπορεί να γίνει η νέα αγαπημένη σου συνήθεια. Δεν χρειάζεται να ξέρεις τα βήματα, ούτε να έχεις ειδικό εξοπλισμό. Σύμφωνα με τους ειδικούς, με μόλις 10′ σχοινάκι μπορείς να κάψεις έως 160 θερμίδες. Οι έρευνες ισχυρίζονται ότι είναι το μόνο είδος γυμναστικής που “επιτίθεται” τόσο δυναμικά στο λίπος! Δεν είναι τυχαίο ότι το σχοινάκι περιλαμβάνεται στα προγράμματα προπόνησης επαγγελματιών αθλητών. Για να έχεις τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, χρειάζεται να επαναλαμβάνεις την ίδια κίνηση για τουλάχιστον 2′. Είναι σημαντικό να κρατάς την ισορροπία σου και να αλλάζεις μετά από 2′ την άσκηση για να δουλεύεις όλες τις μυϊκές ομάδες. Αν θέλεις, μπορείς να εντάξεις το σχοινάκι στην καθιερωμένη σου γυμναστική ως ζέσταμα. Ξεκίνα με 5′ σχοινάκι και μετά ακολούθησε ένα πλήρες πρόγραμμα 20′.

Το σωστό ύψος

Για να είσαι σίγουρη ότι έχεις το σωστό σχοινάκι, πρέπει, όταν το κρατάς με το πόδι στο έδαφος, να φθάνουν οι λαβές του στο ύψος των αγκώνων σου.

Τα οφέλη

Εννοείται ότι δεν θα κάνεις μία ώρα σχοινάκι από την πρώτη φορά. Θα χρειαστεί να προσαρμοστείς αργά και σταθερά. Ξεκίνα με 10′ και αύξησε σταδιακά το χρόνο. Αν κάνεις καθημερινά σχοινάκι, θα τονώσεις τους μυς σου και θα αυξήσεις την οστική σου πυκνότητα, ενώ θα δεις άμεσα διαφορά στο σωματότυπό σου.

Προσοχή

Τα παπούτσια που θα διαλέξεις δεν είναι λεπτομέρεια. Είναι καλύτερο να είναι ενισχυμένα στο μπροστινό μέρος, επειδή εκεί πέφτει όλο το βάρος του σώματος.

Ασκήσεις

1. Κλασική θέση

Στάσου όρθια με το λαιμό χαλαρό και το βλέμμα μπροστά. Οι αγκώνες θα πρέπει να είναι λυγισμένοι 90° και η κίνηση να γίνεται κυρίως με τους καρπούς. Οι ώμοι χαλαροί. Πήδα ταυτόχρονα και με τα δύο πόδια. Κατά τη διάρκεια της άσκησης σφίξε τρικέφαλους και δικέφαλους. Μετά από κάθε άλμα, πάτα γερά σε όλο το πέλμα και κράτησε ελαφρώς λυγισμένα τα γόνατα.

2. Με αλλαγή ποδιού

Πήδα πάνω από το σχοινάκι με το ένα πόδι κάθε φορά. Πρώτα με το δεξί και στην επόμενη κίνηση με το αριστερό. Θα δυναμώσεις τους τετρακέφαλους.

3. Με τα γόνατα ψηλά

Συνέχισε να πηδάς με εναλλαγή του ποδιού αλλά κράτα κάθε φορά το γόνατο όσο πιο ψηλά μπορείς. Η συγκεκριμένη άσκηση δυναμώνει τους κάτω κοιλιακούς.

4. Σλάλομ

Πήδα πάνω από το σχοινάκι και προσγειώσου και με τα δύο πόδια, περίπου 15 εκ. πιο δεξιά. Επαναλαμβάνεις την ίδια κίνηση από την άλλη πλευρά.

-10 ‘ σχοινάκι ισοδυναμούν με μισή ώρα jogging

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top