ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παροχή ρεύματος από τις ελεύθερες περιοχές στα κατεχόμενα μέχρι 2 Σεπτεμβρίου

Παροχή ρεύματος από τις ελεύθερες περιοχές στα κατεχόμενα μέχρι 2 Σεπτεμβρίου

Μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου αναμένεται να συνεχιστεί η παροχή ρεύματος από τις ελεύθερες περιοχές στα κατεχόμενα, βάσει των οδηγιών που έχει ο Διαχειριστής Συστήματος Μεταφοράς (ΔΣΜ).

«Εκείνο το οποίο έχουμε μέχρι σήμερα είναι ότι μέχρι τις 2/9/2016 θα παραμείνουμε συνδεδεμένοι, άρα σημαίνει ότι εξακολουθεί να υπάρχει βλάβη στη συγκεκριμένη γεννήτρια», στα κατεχόμενα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΔΣΜ, Χριστάκης Χατζηλαού.

Υπενθυμίζεται ότι ο συγχρονισμός για παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στο σύστημα των Τ/κ έγινε στις 11 του Αυγούστου, ύστερα από βλάβη σε σημαντική γεννήτρια των Τ/κ, η οποία φαίνεται ότι θα χρειαστεί χρόνο για να επιδιορθωθεί, αφού το αρχικό αίτημα που υποβλήθηκε ήταν για παροχή ρεύματος για 3-4 ημέρες, ωστόσο ακολούθησε νέο αίτημα των Τ/κ για χρονική επέκταση της διασύνδεσης.

Φαίνεται ότι λόγω των προβλημάτων της μονάδας θα είναι μεγαλύτερη η διάρκεια της σύνδεσης, ανέφερε ο κ. Χατζηλαού.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου του ΔΣΜ, οι Τ/κ υποβάλλουν αίτημα μέσω μιας συγκεκριμένης διαδικασίας και ο Διαχειριστής λαμβάνει οδηγίες από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕΚ) για συνέχιση της ηλεκτρικής διασύνδεσης.

Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηλαού, η μέση ισχύς που μεταφέρεται στα κατεχόμενα είναι 10 μεγαβάτ, και μπορεί να ανέλθει, ανάλογα με τη θερμοκρασία, μέχρι 30 μεγαβάτ, την ημέρα. «Μας ζητούν κατά την περίοδο αιχμής, από τις 11 μέχρι τις 4, κατά μέσο όρο 10 μεγαβάτ».

Ο κ. Χατζηλαού διαβεβαίωσε παράλληλα ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα επάρκειας στις ελεύθερες περιοχές. «Υπάρχει πλήρης επάρκεια. Προσπαθούμε να διατηρούμε τις μονάδες μας σε ετοιμότητα, τις συντηρούμε, ιδιαίτερα τώρα που ο κόσμος είναι σε διακοπές και η φόρτιση του συστήματος είναι σχετικά χαμηλή σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες, ούτως ώστε να είμαστε σε ετοιμότητα» σημείωσε.

«Τα 10 μεγαβάτ στα 800 και 900 μεγαβάτ, που είναι η ζήτηση στη δική μας πλευρά, είναι ένα πολύ μικρό ποσοστό που θεωρώ σχεδόν αμελητέο» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου της ΑΗΚ Δημήτρη Ναθαναήλ, οι διευθετήσεις πληρωμής γίνονται με μια συγκεκριμένη φόρμουλα με βάση την ισχύουσα διατίμηση της ΑΗΚ.

Εξήγησε πως ως αγοραστής και πωλητής εμφανίζονται εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων.

Στην πράξη, είπε ο κ. Ναθαναήλ, η πληρωμή γίνεται μέσω λογαριασμού της Συνεργατικής Λεμεσού των κατεχομένων, η οποία είναι ενεργός στην Κεντρική Συνεργατική Τράπεζα. Το οφειλόμενο ποσό κατατίθεται σε λογαριασμό που διατηρεί η ΑΗΚ στην Κεντρική Συνεργατική Τράπεζα, ανέφερε.

Πρόσθεσε πως υπάρχει μια συμφωνημένη και εγκεκριμένη από τη ΡΑΕΚ φόρμουλα χρεώσεων, η οποία περιλαμβάνει με διαφάνεια, δηλαδή ξεχωριστά, όλες τις επιβαρύνσεις, με βάση την παραγωγή του μέρους της ισχύος ενέργειας που καταναλώνεται από τα κατεχόμενα.

Σε αυτήν την τιμή που χρεώνει η ΑΗΚ, προστίθενται οι επιβαρύνσεις της μεταφοράς και διανομής, τα τέλη ρύπων, ΑΠΕ, ακόμα και των Υπηρεσιών Δημόσιας Ωφέλειας, συμπλήρωσε.

Είναι προσυμφωνημένος και ο τρόπος μέτρησης της ισχύος και των κιλοβατωρών που χρεώνονται και αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο εργαζόμαστε, ανέφερε ο κ. Ναθαναήλ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top