ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Συγκλονιστική μαρτυρία για τον φόνο του Τζορτζ Λο στην Αγία Νάπα! – «Πήγε να προστατεύσει τον Μπεν»

Συγκλονιστική μαρτυρία για τον φόνο του Τζορτζ Λο στην Αγία Νάπα! – «Πήγε να προστατεύσει τον Μπεν»

Την μαρτυρία ανθρώπων του προσωπικού της μπιραρίας The Bell Inn της Αγίας Νάπας, όπου εργαζόταν ο δολοφονηθέντας Τζορτζ Λο, μεταφέρει δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας του Κεντ.

Το αγγλικό έντυπο μεταφέρει περιγραφή των γεγονότων της 14ης Αυγούστου, που είχαν ως αποτέλεσμα την φονική επίθεση κατά των Βρετανών Τζορτζ Λο και Μπεν Μπάρκερ από τους καταζητούμενους Τουρκοκύπριους. Μέσα από τα όσα καταγράφονται, φαίνεται ότι ο ένας εκ των δραστών φέρθηκε πολύ ύπουλα, αλλά και ότι ο Τζορτζ την πλήρωσε στο τέλος με τη ζωή του, προσπαθώντας να υποστηρίξει τον Μπεν.

Παραθέτουμε τα σημαντικότερα σημεία της μαρτυρίας που εξασφάλισε η KentOnline:

•    Σύμφωνα με το προσωπικό του μπαρ, ήταν γύρω στις 03:00 τα ξημερώματα της Κυριακής (14/08) όταν ο Μπεν Μπάρκερ βγήκε έξω και περπατούσε στην άκρη του δρόμου. Σε κάποια στιγμή δέχθηκε πρόκληση από ένα άλλο πρόσωπο (σ.σ. προφανώς το περιστατικό με την ούρηση). Αμέσως ο Τζορτζ έσπευσε να συμπαρασταθεί στον Μπεν και κυνήγησαν μαζί αυτό το πρόσωπο.

•    Ο δράστης επέστρεψε σύντομα μαζί με άλλο άνδρα. Ο Μπεν μαχαιρώθηκε πισώπλατα (προφανώς από τον 42χρονο Αχμέτ), ενώ ο Τζορτζ που είχε σπεύσει για να βοηθήσει τον φίλο του δέχθηκε ένα θανάσιμο κτύπημα στον λαιμό (από τον 22χρονο Ακπινάλ που συζούσε με την 48χρονη Κούλλα Αναστασίου).

•    Ο Τζορτζ προχώρησε προς το μπαρ και τράβηξε το μαχαίρι από τον λαιμό του, αλλά κατέρρευσε στον δρόμο πριν τα μέλη του προσωπικού της μπιραρίας πάνε να τον βοηθήσουν.

•    Ο Μπεν σύμφωνα με τις περιγραφές υπέστη σοκ. Στη συνέχεια κλήθηκε ασθενοφόρο φθάνοντας στο σημείο εντός ολίγων λεπτών.

•    Μέλη του προσωπικού του The Bell Inn περιέγραψαν το επεισόδιο ως «εντελώς τυχαίο», επιμένοντας ότι δεν υπήρχε προηγούμενο επεισόδιο.

•    Επιπλέον, ο Μπεν φέρεται να είπε στην Αστυνομία ότι δεν γνώριζε κάποιον που να έχει λόγο να βλάψει τον ίδιο ή τον Τζορτζ.

Σημειώνεται πως το μπαρ παρέμεινε κλειστό την Κυριακή (14/08) ενώ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Είμαστε βαθύτατα σοκαρισμένοι απ΄ αυτό που συνέβη στον Τζορτζ και στον φίλο του τα χαράματα της Κυριακής. Το ξέρουμε ότι έχει ειπωθεί πολλές φορές, αλλά σ΄ αυτή την περίπτωση ισχύει απόλυτα ότι ο Τζορτζ πραγματικά ήταν ένα από τα καλά παιδιά. Απολάμβανε απλώς την τελευταία του βραδιά διακοπών. Ήταν πάντα χαρούμενος, πάντα αστειευόταν και ήταν κάποιος που με περηφάνια τον αποκαλούσες φίλο. Πραγματικά θα μας λείψει. Τα συλλυπητήριά μας από καρδιάς στην οικογένειά του».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top