ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Kυπριακή αγορά: Αποσύρονται παιχνίδια με επικίνδυνες χημικές ουσίες - Δείτε ποια!

Kυπριακή αγορά: Αποσύρονται παιχνίδια με επικίνδυνες χημικές ουσίες - Δείτε ποια!

Επικίνδυνες χημικές ουσίες σε παιχνίδια και αντικείμενα παιδικής φροντίδας που διατίθενται στην κυπριακή αγορά εντοπίστηκαν ύστερα από εργαστηριακές αναλύσεις που διενεργήθηκαν για το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, στο πλαίσιο της εφαρμογής της περί Χημικών Ουσιών Νομοθεσίας του 2010.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, μετά από εργαστηριακή ανάλυση των ληφθέντων δειγμάτων, από το Γενικό Χημείο του Κράτους, διαπιστώθηκε ότι στα παιγνίδια που φαίνονται στον πίνακα που ακολουθεί, οι συγκεντρώσεις Φθαλικών Εστέρων που ανιχνεύθηκαν ήταν πέραν των ορίων που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Σημειώνεται ότι χημικές ουσίες όπως είναι ο Φθαλικός δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρας (DEHP), ο Φθαλικός διβουτυλεστέρας (DBP) και ο Φθαλικός βενζυλοβουτυλεστέρας (BBP) δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται σε συγκεντρώσεις μεγαλύτερες του 0,1% κατά βάρος του πλαστικοποιημένου υλικού παιχνιδιών και αντικειμένων παιδικής φροντίδας.

Επίσης, ο Φθαλικός δι-ισοεννεϋλεστέρας (DINP), ο Φθαλικός δι-ισοδεκυλεστέρας (DIDP) και ο Φθαλικός διοκτυλεστέρας (DNOP) δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται σε συγκεντρώσεις μεγαλύτερες του 0,1% κατά βάρος του πλαστικοποιημένου υλικού παιχνιδιών και αντικειμένων παιδικής φροντίδας, τα οποία μπορούν να τοποθετηθούν από τα παιδιά στο στόμα.

Όλες οι πιο πάνω χημικές ουσίες χαρακτηρίζονται ως τοξικές για την αναπαραγωγή και τα παιχνίδια και τα αντικείμενα παιδικής φροντίδας που τις περιέχουν σε συγκεντρώσεις μεγαλύτερες του 0,1% κατά βάρος του πλαστικοποιημένου υλικού, δεν πρέπει να διατίθενται στην αγορά.

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία άμεσης απόσυρσης των μη συμμορφούμενων προϊόντων από την κυπριακή αγορά.

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας καλεί το καταναλωτικό κοινό, σε περίπτωση που εντοπίσει τα πιο πάνω προϊόντα στην κυπριακή αγορά να ενημερώσει σχετικά τους αρμόδιους λειτουργούς του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας στα τηλέφωνα 22405637, 22405611 και 22405609.


ΠΙΝΑΚΑΣ
Μη  συμμορφούμενα προϊόντα

Κούκλα  ονομασίας
“FROZEN”
Προέλευση : Κίνα
Barcode 8013510000011

Κούκλα ονομασίας “Pretty FASHIONABLE”
Barcode 60801425

Cooking set
Barcode 60803429    

Κούκλα ονομασίας “Pretty Fashion Trade” Girl
Barcode 60801630 

Κούκλα ονομασίας
“My HORSE”
Barcode 6991207442219
 
Κούκλα ονομασίας
“Happy POP”
Barcode 6991207628088   

Κούκλα ονομασίας
“Mexie girls”
Barcode 6991202703728 

KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top