Κυπριακό και το μέλλον της ΕΕ σε τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη-Τουσκ

Κυπριακό και το μέλλον της ΕΕ σε τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη-Τουσκ

Την ημερήσια διάταξη της Συνόδου του Άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στη Μπρατισλάβα στις 15-16 Σεπτεμβρίου, συζήτησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόλαντ Τουσκ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το βράδυ της Τρίτης 30/8.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε την ανάγκη όπως στη Σύνοδο αρχίσει η συζήτηση σε σχέση με το μέλλον της Ευρώπης και όπως η Ευρώπη έρθει πιο κοντά στους Ευρωπαίους πολίτες.

Παράλληλα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον κ. Τουσκ για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και επεσήμανε τη σημασία της παρούσας φάσης των εντατικοποιημένων διαπραγματεύσεων, ενόψει και των συναντήσεων που θα έχει ο κ. Τουσκ με Τούρκους αξιωματούχους το επόμενο διάστημα.

Εξάλλου, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο τουϊτερ, ο κ. Τουσκ αναφέρεται σε “διαβουλεύσεις με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη απόψε ενόψει της συνάντησης των 27 της ΕΕ στη Μπρατισλάβα.”

Στην τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη-Τουσκ αναφέρεται και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, σε ανάρτηση στο δικό του λογαριασμό στο τουϊτερ, σημειώνοντας ότι έγινε αναφορά στη Σύνοδο του Άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και στο Κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Οι αντιδράσεις των κομμάτων μετά την αποχώρηση της Πρώτης Κυρίας από τον Ανεξάρτητο Φορέα - Βίντεο

Οι αντιδράσεις των κομμάτων μετά την αποχώρηση της Πρώτης Κυρίας από τον Ανεξάρτητο Φορέα - Βίντεο

Λίγα 24ωρα μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, η Πρώτη Κυρία προχώρησε σε δημόσια δήλωση, ανακοινώνοντας την αποχώρησή της από την προεδρία της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης.

BEST OF TOTHEMAONLINE