ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάσσαλος της ΑΗΚ ράγισε και παραλίγο να σκοτώσει υπάλληλο

Πάσσαλος της ΑΗΚ ράγισε και παραλίγο να σκοτώσει υπάλληλο

Στο προσκήνιο έρχεται ξανά το σκάνδαλο με τους ακατάλληλους πασσάλους της ΑΗΚ μέσω επιστολής του Α. Χασαπόπουλου εκ μέρους του Οδυσσέα Μιχαηλίδη ,προς τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» η Ελεγκτική Υπηρεσία ζητά διερεύνηση του ρόλου δυο λειτουργών  της ΑΗΚ ως προς την εισαγωγή των 33 χιλιάδων ακατάλληλων πασάλων από την ελληνική εταιρεία ΒΕΞ Δράμας.

Η Ελεγκτική Υπηρεσία μέσω της επιστολής του κ. Χασαπόπουλου προς τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, κάνει επίσης αναφορά στον ύποπτο ρόλο διάφορων επιτροπών ενώ προβαίνει σε ονομαστική αναφορά στον συντονιστή της Επιτροπής Αξιολόγησης Γιάγκο Φραγκουλίδη.

Ανάμεσα σε άλλα γίνεται αναφορά σε επιστολές του κ. Κουμή (ανώτερου μηχανικού της ΑΗΚ)  προς τον κ. Γ Φραγκουλίδη όπου προειδοποιούσε από το 2006 για την ακαταλληλότητα των πασάλων.

Στην δεύτερη επιστολή με ημερομηνία 5/6/2006 ο Κουμής γράφει: «Σε δυο περιστατικά  τις τελευταίες δέκα μέρες καινούργιοι πάσσαλοι έσπασαν και από τύχη δεν έγινε ατύχημα. Στη μια δε περίπτωση, όταν ο τεχνίτης τράβηξε την πρώτη γραμμή 11KV, ο πάσσαλος ράγισε και μόλις πρόλαβε να κατέβει σώος πριν σπάσει».

Και καταλήγει με τα εξής λεγόμενα: «Πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο να περιμένω από τις τελευταίες παραλαβές πασάλων. Πρέπει να λάβετε άμεσα μέτρα προς πάσα κατεύθυνση πριν θρηνήσουμε συναδέλφους»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top