ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ουδέν ενώπιον της Επιτροπής Εσωτερικών για αναβολή ή μετάθεση Δημοτικών εκλογών

Ουδέν ενώπιον της Επιτροπής Εσωτερικών για αναβολή ή μετάθεση Δημοτικών εκλογών

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών δεν έχει ενώπιον της οποιαδήποτε πρόταση για αναβολή ή μετάθεση των Δημοτικών εκλογών του Δεκεμβρίου, ξεκαθάρισε η Πρόεδρος της Επιτροπής βουλευτής του ΑΚΕΛ Ελένη Μαύρου, προσθέτοντας πως εάν ληφθεί η οποιαδήποτε απόφαση από τη Σύσκεψη Αρχηγών, είναι έτοιμη να την συζητήσει.

Πριν την έναρξη της κατ΄ άρθρο συζήτησης των νομοσχεδίων για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η κ. Μαύρου είπε ότι η Επιτροπή συζητά τα νομοθετήματα που έχει ενώπιον της για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ανεξάρτητα από τις Δημοτικές εκλογές.

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών Κωνσταντίνος Νικολαϊδης σημείωσε ότι με τα μέχρι τώρα δεδομένα οι Δημοτικές εκλογές διεξάγονται για πενταετία.

Ανέφερε περαιτέρω ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, με επιστολή προς την Επιτροπή, ζητά να συζητηθεί η μείωση στον αριθμό των Δήμων από 30 σε 22 με μεταβατική περίοδο 3 ετών, στο πλαίσιο της συζήτησης για τη μεταρρύθμιση της ΤΑ.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Νίκος Νουρής ανέφερε πως ο ΔΗΣΥ τοποθετήθηκε υπέρ της διαφοροποίησης της διεξαγωγής των Δημοτικών εκλογών, εφόσον επέλθει συμφωνία στο σύνολο της μεταρρύθμισης.

Η κ. Μαύρου, παρατηρώντας ότι η Κυβέρνηση δεν έχει καταθέσει οδικό χάρτη για την εφαρμογή της μεταρρύθμισης, είπε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια σε συνεργασία της Επιτροπής με το Υπουργείο ώστε να ετοιμαστεί οδικός χάρτης.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών ανέφερε επίσης ότι παρέλαβε σημείωμα από την Προεδρία – Διεύθυνση της Βουλής με την οποία καλείται να ελέγχει τις παρουσίες των μελών της Επιτροπής το χρόνο προσέλευσης και αποχώρησης.

Πρόσθεσε πως ως Πρόεδρος της Επιτροπής αδυνατεί να παρακολουθεί τους συναδέλφους της.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top