Ανοίγει ο δρόμος για τρίτο πυρηνικό σταθμό στην Τουρκία

Ανοίγει ο δρόμος για τρίτο πυρηνικό σταθμό στην Τουρκία

Η Τουρκία δημοσίευσε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης μια συμφωνία συνεργασίας με την Κίνα για την ειρηνική χρήση της πυρηνικής ενέργειας, ένα απαραίτητο βήμα προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την ενδεχόμενη κατασκευή από την Κίνα του τρίτου πυρηνικού σταθμού της Τουρκίας.

Η συμφωνία υπογράφηκε το 2012, όμως τέτοιες διεθνείς συμφωνίες ενεργοποιούνται στην Τουρκία μόνο μετά τη δημοσίευσή τους στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Η Ρωσία κατασκευάζει το πρώτο πυρηνικό εργοστάσιο της Τουρκίας, ενώ μια γαλλο-ιαπωνική κοινοπραξία θα κατασκευάσει το δεύτερο πυρηνικό εργοστάσιο στη βόρεια Τουρκία. Η Κίνα είναι ανάμεσα στις χώρες που ενδιαφέρονται για την κατασκευή ενός τρίτου πυρηνικού σταθμού.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Τέλεσε τα εγκαίνια του Συντονιστικού Κέντρου της Πυροσβεστικής - «Ουσιαστική επένδυση στην ασφάλεια των πολιτών»

ΠτΔ: Τέλεσε τα εγκαίνια του Συντονιστικού Κέντρου της Πυροσβεστικής - «Ουσιαστική επένδυση στην ασφάλεια των πολιτών»

Στη λειτουργία του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων εντός της ερχόμενης εβδομάδας στοχεύει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπως αναφέρθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, κατά την ξενάγησή του στις εγκαταστάσεις του ΕΣΚΥΠΥ, στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής, στη Λακατάμια την Τρίτη, μετά την τέλεση των εγκαινίων του.

BEST OF TOTHEMAONLINE