ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σιζόπουλος: Συνεχείς και αδικαιολόγητες υποχωρήσεις από τον Αναστασιάδη στο Κυπριακό

Σιζόπουλος: Συνεχείς και αδικαιολόγητες υποχωρήσεις από τον Αναστασιάδη στο Κυπριακό

Σε κρίσιμη αλλά και επικίνδυνη φάση για την ε/κ πλευρά, εισέρχεται η διαδικασία των συνομιλιών, και όλοι οι εμπλεκόμενοι οφείλουν να τοποθετηθούν ξεκάθαρα εάν συμφωνούν με τους χειρισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, ο οποίος κάλεσε παράλληλα τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να διευθετήσει συνάντηση του Εθνικού Συμβουλίου με την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας, πριν την Γενική Συνέλευση των Η.Ε.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, ο κ.Σιζόπουλος ανέφερε πως η επικινδυνότητα αυτή, μεταξύ άλλων, οφείλεται στις  "συνεχείς και αδικαιολόγητες υποχωρήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας που εκτός από την αποδοχή του συνεταιρισμού και της πολιτικής ισότητας, έχει αποδεχθεί επίσης, σε σημαντικούς θεσμούς λειτουργίας του κράτους, την αριθμητική εξίσωση, όπως το Ανώτατο Δικαστήριο (4/4), η Γερουσία (20/20), η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας (3/3), η Επιτροπή Περιουσιών (1/1) καθώς και δια της κληρώσεως μετατροπή των Ε/κ σε μειοψηφία στα όργανα επίλυσης των αδιεξόδων".
 
Εξέφρασε παράλληλα την άποψη ότι με τα δεδομένα που δημιουργούνται από την παραμονή μεγαλύτερου αριθμού εποίκων από ότι ο αριθμός των Τ/κ καθώς και των αρμοδιοτήτων που θα αποκτήσουν οι Τ/κ, η Τουρκία μπορεί να αποσύρει το αίτημα για εγγυήσεις, με αντάλλαγμα μια μη λειτουργική και διχοτομική λύση.
 
"Ο κίνδυνος, κάτω από τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα στη διεθνή κοινότητα, είναι η Τουρκία να αποσύρει το αίτημα για εγγυήσεις, αφού έχει ήδη διασφαλίσει τον επεμβατικό, κηδεμονευτικό της ρόλο διαμέσου της παραμονής αριθμού εποίκων, μεγαλύτερου από ότι είναι ο αριθμός των Τ/κ, καθώς επίσης και των αρμοδιοτήτων που έχουν παραχωρηθεί στους Τ/κ", είπε συγκεκριμένα και πρόσθεσε ότι , η απόσυρση αυτή θα γίνει "με αντάλλαγμα την έγκριση ενός μη λειτουργικού και διχοτομικού σχεδίου λύσης, παγιδεύοντας ουσιαστικά τη δική μας πλευρά σε μεγάλα διλήμματα".
 
Είναι λοιπόν η ώρα, συνέχισε, ο καθένας υπεύθυνα να τοποθετηθεί δημόσια ενώπιον αυτών των εξελίξεων. Σημείωσε πως αυτή η τοποθέτηση δεν αφορά μόνο τα κόμματα και τα πολιτικά πρόσωπα, αλλά πρώτιστα αφορά τον διαπραγματευτή και τους στενούς συμβούλους του ΠτΔ.
 
Σημείωσε ακόμη πως η σιωπή σε περίπτωση διαφωνιών με τους χειρισμούς του ΠτΔ, είτε με τις θέσεις που έχει αποδεχθεί στο τραπέζι των συνομιλιών, δεν απαλλάσσει κανέναν από τις οποιεσδήποτε ευθύνες, αλλά "αντίθετα, τους καθιστά συνένοχους και συνυπεύθυνους του όποιου κακού αποτελέσματος".
 
Η ΕΔΕΚ ζητά τη δημόσια τοποθέτηση όλων αυτών, κατά τρόπο ξεκάθαρο, είπε ο κ. Σιζόπουλος, ο οποίος κάλεσε παράλληλα των ΠτΔ να διευθετήσει συνάντηση του Εθνικού Συμβουλίου με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία στην Ελλάδα, πριν από τη μετάβαση του στα Ηνωμένα Έθνη για την Γενική Συνέλευση, με κύριο στόχο την ανταλλαγή απόψεων και αν είναι δυνατόν, τον συντονισμό των ενεργειών και των δράσεων.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top