ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναστασιάδης: «Ούτε παραιτήθηκε ο Πολυβίου, ούτε και εμποδίζεται να έχει διαφορετικές απόψεις»

Αναστασιάδης: «Ούτε παραιτήθηκε ο Πολυβίου, ούτε και εμποδίζεται να έχει διαφορετικές απόψεις»

Διέψευσε ότι ο νομικός Πόλυς Πολυβίου έχει παραιτηθεί από τη διαπραγματευτική ομάδα για το Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του μετά τις διαπραγματεύσεις με τον Μουσταφά Ακιντζί και την επιστροφή του στο Προεδρικό, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ούτε παραιτήθηκε ο κ. Πολυβίου, ούτε και εμποδίζω τον οποιονδήποτε ή εμποδίζεται ο οποιοσδήποτε να έχει επί νομικής φύσεως θεμάτων διαφορετικές απόψεις».

Σημείωσε πως «ο κ. Πολυβίου, με τον οποίον είχα επικοινωνία σήμερα (06/09), ούτε πρόθεση παραίτησης εξέφρασε, απλά υπήρξε μια διαφωνία μεταξύ εκείνου και του διαπραγματευτή, θεμιτή, που δεν είναι η μόνη».

«Δεν υπήρξαν διαφωνίες που να μας φέρνουν, όχι εμένα βεβαίως, αλλά μεταξύ της διαπραγματευτικής ομάδας, σε σύγκρουση. Αντίθετα, εκείνο το οποίο εγώ επιδιώκω είναι το γόνιμο διάλογο διότι μέσα από ακριβώς ανάλογες αντιμετωπίσεις, δηλαδή προβληματισμούς που αναπτύσσει ο ένας, ο άλλος, διαμορφώνεις και την τελική, πιο θετική άποψη στο πώς πρέπει να αντιμετωπίζεις θέματα».

Επεσήμανε πως «πολλές φορές στη διαπραγματευτική ομάδα διαπιστώνεται ότι κάποιοι των νομικών (έχουν διάφορες απόψεις και εισηγήσεις) – και η νομική επιστήμη επιδέχεται πολλές ερμηνείες και οπωσδήποτε εισηγήσεις - και συνεπώς αυτό το οποίο θεωρήθηκε ως τάχα κρίση δεν είναι παρά μια απόλυτα φυσιολογική και αν θέλετε απαιτούμενη να πραγματοποιείται, ανταλλαγή απόψεων».

«Οι νομικοί έχουν τις θέσεις τους, για αυτό εξάλλου και είναι εννιαμελής η ομάδα υποστήριξης του διαπραγματευτή οι οποίοι (νομικοί) διατυπώνουν κατά καιρούς ωφέλιμους προβληματισμούς που μας βοηθούν στο να διατυπώσουμε ορθότερες θέσεις κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης», επεσήμανε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top