ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O Aκιντζί ενημέρωσε για το Κυπριακό τα κόμματα που δεν εκπροσωπούνται στη 'βουλή'

O Aκιντζί ενημέρωσε για το Κυπριακό τα κόμματα που δεν εκπροσωπούνται στη 'βουλή'

Αρχηγοί ή εκπρόσωποι κομμάτων που δεν εκπροσωπούνται στη "βουλή" συναντήθηκαν σήμερα για δύο ώρες με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ο οποίος τους ενημέρωσε για την παρούσα φάση του Κυπριακού.

`Οπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα ο ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Τοζούν Τουναλί είπε πως οι συνομιλίες βαίνουν καλώς και πως το κόμμα του στηρίζει πλήρως τον Ακιντζί. Ανέφερε ακόμη πως ήρθε η ώρα να πούμε αλήθειες στο κόσμο και ότι το κόμμα του θα εγκαινιάσει επισκέψεις στα χωριά για ενημέρωση. Ο Τουναλί ανέφερε ακόμη πως στα κεφάλαια των εγγυήσεων και του περιουσιακού τα πράγματα είναι καλά και κάλεσε το κόσμο να στηρίζει τον Τ/κ ηγέτη.

Ο Εκπρόσωπος του Λαϊκού Κόμματος Σαντίκ Ουλκέρ ανέφερε πως το κόμμα του στηρίζει τις συνομιλίες και επιθυμεί μια διαρκή και δίκαιη λύση Χαρακτήρισε την συνάντηση με τον Ακιντζί πολύ χρήσιμη.

Από το Κόμμα Νέα Κύπρος ο Αλπάϊ Ντουρτουράν είπε πως δεν υπάρχει πρόοδος και ότι κάτι `μαγειρεύεται` κατά την έκφρασή του. Είπε ότι κάποια θέματα συζητούνται εδώ και χρόνια στις διαπραγματεύσεις και ότι το Κυπριακό δεν μπορεί να λυθεί αν οι δύο πλευρές δεν συμφωνήσουν σε θέματα τα οποία δεν τέθηκαν στο παρελθόν στο τραπέζι του διαλόγου.

Ο ηγέτης του Κόμματος Ενωμένη Κύπρος Ιζέτ Ιστζιάν ανέφερε πως η συνάντηση ήταν χρήσιμη και πως σε σύγκριση με το παρελθόν καταγράφεται πρόοδος αλλά πολλά ζητήματα πρέπει ακόμη να συζητηθούν.
Εξέφρασε επίσης την υποστήριξή του στον Ακιντζί.

Ο ΓΓ του Σοσιαλιστικού Κόμματος Μεχμέτ Μπιριντζί είπε πως η ενημέρωση άργησε και ότι η λύση θα έρθει με βάση το αποτέλεσμα των προσπαθειών των ιμπεριαλιστικών όπως είπε δυνάμεων που θέλουν να αναδιαμορφώσουν την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.
Ανέφερε ακόμη ότι έχει σημειωθεί μικρή πρόοδος σε δευτερεύοντα ζητήματα .

KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ρωσία: Τουλάχιστον επτά νεκροί από πτώση λεωφορείου σε ποταμό της Αγίας Πετρούπολης - Δείτε απίστευτα βίντεο

Γιορτή της μητέρας: Κάντε τη μέρα της ξεχωριστή - Προτάσεις για δώρα, από γλυκά μέχρι λουλούδια και κοσμήματα - Φωτογραφίες

Τα έσοδα και οι δαπάνες του κράτους το πρώτο τρίμηνο του 2024 - Πόσα ξόδεψε και πόσα έβαλε στα ταμεία

Με μια βαλίτσα στο χέρι οι Κύπριοι – Πού σπατάλησαν τα περισσότερα χρήματα και ποιοι οι κυριότεροι λόγοι ταξιδιών

Eurovision 2024: Αυτή η χώρα κέρδισε το βραβείο καλύτερου στίχου - Oι νικητές των προηγούμενων ετών - Δείτε βίντεο



Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα: Ανοιχτά της Ασντόντ το πλοίο Sagamore - Έτοιμες οι πλατφόρμες

Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα: Ανοιχτά της Ασντόντ το πλοίο Sagamore - Έτοιμες οι πλατφόρμες

Το εμπορικό φορτηγό πλοίο Sagamore, το οποίο είχε αναχωρήσει από το λιμάνι Λάρνακας φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, έφτασε ανοιχτά των ακτών της Ασντόντ (18 μίλια βόρεια της Γάζας) όπου βρίσκεται το μηχανοκίνητο σκάφος Roy P. Benavidez, και μεταφόρτωσε τις προμήθειες για να ξεκινήσει η διαδικασία της παράδοσης τους στους Παλαιστίνιους, όταν λειτουργήσουν οι πλατφόρμες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top