ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κουγιάλης: Η αγελαδοτροφία, σημαντικός τομέας της αγροτικής οικονομίας

Κουγιάλης: Η αγελαδοτροφία, σημαντικός τομέας της αγροτικής οικονομίας

Η αγελαδοτροφία είναι ένας από τους σημαντικούς τομείς της αγροτικής οικονομίας σε ό,τι αφορά τη συμβολή της τόσο στο αγροτικό εισόδημα όσο και στην απασχόληση γενικότερα, είπε απόψε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης, σε χαιρετισμό του στο Παγκύπριο Φεστιβάλ Γάλακτος 2016, στο Δάλι

Όπως ανέφερε, ο τομέας καλύπτει το 100% των αναγκών της αγοράς σε παστεριωμένο γάλα και το 70% των αντίστοιχων αναγκών σε τυροκομικά προϊόντα ενώ παράλληλα, με ποσοστό 70% περίπου, καλύπτει τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς σε βοδινό κρέας.

«Και είναι γεγονός ότι η φιλοπρόοδη κοινότητα Ιδαλίου ήταν, και εξακολουθεί να είναι πρωτεργάτης και πρωτοπόρος στην ανάπτυξη του σημαντικού αυτού τομέα στην Κύπρο. Σήμερα στην κοινότητα υπάρχουν 24 βουστάσια με περισσότερα από 6.800 ζώα, αριθμός που δείχνει τη δυναμικότητα του τομέα, με παραγωγή γάλακτος πέραν των 21.000 χιλιάδων τόνων τον χρόνο», πρόσθεσε.

Ο Υπουργός Γεωργίας ανέφερε ότι το Παγκύπριο Φεστιβάλ Γάλακτος αποτελεί πλέον χωρίς αμφιβολία ένα θεσμό.

«Πέρα από την εμπορική σημασία που έχει αυτή το φεστιβάλ, αφού προβάλλει τα κύρια προϊόντα της τοπικής οικονομίας, το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα η εκδήλωση αποτελεί πλέον σημαντικό πολιτιστικό και καλλιτεχνικό γεγονός αφού κάθε χρόνο δίνει την ευκαιρία να διασκεδάσει με αξιόλογους καλλιτέχνες», συμπλήρωσε.

Ο κ. Κουγιάλης διαβεβαίωσε, παράλληλα, ότι η Κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά εργάζονται για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας και την ποιοτική αναβάθμιση της ζωής τους αγροτικού κόσμου της Κύπρου.

«Προχωρούμε από κοινού μαζί με τους πολίτες στην αναγκαία ανασύσταση της κυπριακής αγροτικής οικονομίας για να επιτύχουμε τον στόχο της αγροτικής και περιφερειακής ανάπτυξης. Προς αύτη τη κατεύθυνση θα ήθελα να ζητήσω τη δική σας βοήθεια και να σας καλέσω όπως ενημερωθείτε και εκμεταλλευτείτε των ευκαιριών που το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 σας δίδει. Ευκαιρίες μέσα από διάφορα μέτρα και καθεστώτα του Προγράμματος που αφορούν δράσεις επαγγελματικής κατάρτισης και ανάπτυξης δεξιοτήτων, επενδύσεις που βελτιώνουν τις συνολικές επιδόσεις και τη βιωσιμότητα των γεωργοκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και την ενίσχυση πρώτης εγκατάστασης νέων γεωργών. Μέσα από το πρόγραμμα όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να σχεδιάσουν και να αναπτύξουν βιώσιμες επενδύσεις στην ύπαιθρο, δημιουργώντας έτσι νέες θέσεις εργασίας», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top