ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Ανενόχλητη ξένη εταιρεία παρακολουθήσεων στην Ορόκλινη – Πελάτης της μεγάλος πολιτικός!

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Ανενόχλητη ξένη εταιρεία παρακολουθήσεων στην Ορόκλινη – Πελάτης της μεγάλος πολιτικός!

Όλοι ξέρουν αλλά κανείς δεν κάνει κάτι... Οικία στην Ορόκλινη χρησιμοποιείται ως κέντρο παρακολούθησης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων από Ισραηλινό που διατηρεί εταιρεία στην Κύπρο, παραβιάζοντας τη σχετική νομοθεσία, ωστόσο δεν ιδρώνει κανενός το αυτί.

Το πιο σοβαρό είναι, όμως, πως τις υπηρεσίες της συγκεκριμένης εταιρείας που ειδικεύεται στις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις αξιοποιεί σημαντικό πολιτικό πρόσωπο της Κύπρου! Πρόκειται για άτομο με υψηλή θέση στην πολιτική σκηνή του τόπου μας.

Για όλα αυτά είναι ενημερωμένοι και αξιωματούχοι της Πολιτείας, όμως δεν έχει γίνει καμιά ουσιαστική ενέργεια σε βάρος μιας εταιρείας που κάλλιστα μπορεί να εξυπηρετεί και ξένα συμφέροντα.

Σημειώνεται ότι ο  «περί Προστασίας του Απόρρητου της Ιδιωτικής Επικοινωνίας» νόμος είναι σαφής και αναφέρει μεταξύ άλλων: «Κανένας δεν μπορεί να εισάγει, κατασκευάζει, διαφημίζει, πωλεί ή άλλως πως διαθέτει ηλεκτρονική, μηχανική, ηλεκτρομαγνητική, ακουστική ή άλλη συσκευή ή μαχάνημα που γνωρίζει ή οφείλει να γνωρίζει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για υποκλοπή ή παρακολούθηση ιδιωτικής επικοινωνίας, χωρίς την προς τούτο άδεια της Αρχής και με τέτοιους όρους που επιβλήθηκαν από την Αρχή».

Επιπλέον, οι αρχές ασφαλείας της Κύπρου –βάσει του ίδιου νόμου- έχουν κάθε δικαίωμα κατάσχεσης του σχετικού εξοπλισμού. «Οποιαδήποτε ηλεκτρονική, μηχανική, ηλεκτρομαγνητική, ακουστική ή άλλη συσκευή ή μηχάνημα χρησιμοποιείται, εισάγεται, κατασκευάζεται, διαφημίζεται, πωλείται ή άλλως πως διατίθεται κατά παράβαση των διατάξεων των άρθρων 3 και 4 του παρόντος Νόμου μπορεί να κατασχεθεί ή/και να δημευθεί» σημειώνεται στο σχετικό άρθρο.

Κι ασφαλώς δεν θα πρέπει να ξεχνούμε τον θόρυβο που έγινε όταν τον Ιούλιο του 2015 γνωστοποιήθηκε πως η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών παρακολουθούσε δημοσιογράφους, πολιτικούς και επιχειρηματίες (κλήσεις, sms, ηλεκτρονικά μηνύματα, φωτογραφίες, facebook, twitter, viber, ενεργοποίηση μικροφώνων εξ αποστάσεως κ.τ.λ).

Ο σάλος είχε ωθήσει σε παραίτηση και τον τότε προϊστάμενο της ΚΥΠ Ανδρέα Πενταρά…

ToThemaOnline

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top