ΚΟΣΜΟΣ

Ρουκέτα του ISIS «χτύπησε» την Τουρκία

Ρουκέτα του ISIS «χτύπησε» την Τουρκία

Έπεσε στην πόλη Κιλίς, στην κεντρική αγορά - Έξι τραυματίες

Ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Συρία έπληξε σήμερα αγορά στην τουρκική μεθοριακή πόλη Κιλίς με αποτέλεσμα τον τραυματισμό έξι ανθρώπων, μετέδωσε το CNN Turk, χωρίς να επεκταθεί σχετικά με τα θύματα.

Την ίδια ώρα εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμμετάσχει η Τουρκία σε επιχείρηση των δυνάμεων του συνασπισμού εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Ράκα, σε περίπτωση που συμμετάσχουν σ' αυτήν και κούρδοι μαχητές.

Η ρουκέτα έπληξε το κέντρο του Κιλίς, πόλη που βρίσκεται πάνω στη γραμμή των συνόρων με τη Συρία, μετέδωσε το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο. Το πρακτορείο ειδήσεων Dogan μετέδωσε πως εκτοξεύθηκε από συριακή περιοχή που ελέγχεται από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Δεκάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Κιλίς, το οποίο νωρίτερα φέτος δεχόταν τακτικά επιθέσεις από το Ισλαμικό Κράτος με ρουκέτες. Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εισέβαλαν τον Αύγουστο στη Συρία για να υποστηρίξουν τους αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και να εκκαθαρίσουν την περιοχή των συνόρων από τους τζιχαντιστές αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους.

Στο μεταξύ, στην Άγκυρα, ο εκπρόσωπος του προέδρου Ερντογάν Ιμραήμ Καλίν δήλωσε σε συνέντευξή του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber πως αποκλείεται οι τουρκικές δυνάμεις να συμμετάσχουν σε επιχείρηση των δυνάμεων του συνασπισμού εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Ράκα της Συρίας, εφόσον συμμετάσχουν σ' αυτήν και κούρδοι μαχητές.

"Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, δεν υπάρχει ακόμη τίποτε σίγουρο. Η θέση μας είναι κατ' αρχήν η ίδια που ήταν για τη Μανμπίτζ και την Τζαραμπλούς. Είναι εκτός συζήτησης να πάρουμε μέρος σε μια επιχείρηση στην οποία θα είναι παρόν το PYD/YPG", δήλωσε ο Καλίν.

Η Τουρκία θεωρεί πως οι κουρδικές δυνάμεις YPG που πολεμούν στη Συρία συνδέονται στενά με τους μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και θεωρεί τρομοκρατικές αμφότερες τις οργανώσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top