ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΚΕΛ: Οργιώδες παρασκήνιο για τον διάδοχο του Άντρου – Τα επικρατέστερα ονόματα

ΑΚΕΛ: Οργιώδες παρασκήνιο για τον διάδοχο του Άντρου – Τα επικρατέστερα ονόματα

Είναι κοινό μυστικό ότι στο ΑΚΕΛ βρίσκονται σε μια κατάσταση αλαλούμ μετά το ιστορικά τραγικό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών του Μαϊου.

Του Τάσου Χριστοδούλου

«Φταίει η κατάσταση στην Ομόνοια, ο Χριστόφιας, ο Μιλτής, το Μαρί, ο Άντρος, η κρίση, η Δρομολογαξιά και ο Κατσουρίδης», μερικές από τις ατάκες που ακούς συχνά – πυκνά από απογοητευμένους ΑΚΕΛικούς.

Ίσως να είναι όλα αυτά και ακόμη περισσότερα θα έλεγε κανείς. Πάντως το παρασκήνιο που παίζεται στο ΑΚΕΛ την δεδομένη στιγμή δεν έχει προηγούμενο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» η συζήτηση για τη σύγκληση ενός εκλογικού συνεδρίου για αλλαγή της ηγεσίας έχει ξεκινήσει.

Ο Άντρος Κυπριανού αποτελεί τον αδύνατο κρίκο του κόμματος, καθώς από την ημέρα ανάληψης της ηγεσίας του ΑΚΕΛ, το οδηγεί σε αλλεπάλληλες εκλογικές ήττες (βουλευτικές και Δημοτικές 2011, Προεδρικές 2013, Ευρωεκλογές 2014, Βουλευτικές 2016).

Ως εκ τούτου διάφοροι «σύντροφοι» γνωρίζουν εκ των πραγμάτων πως έφτασε η ώρα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η πρώτη τριάδα ενδιαφερομένων είναι οι Στέφανος Στεφάνου (Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ)Νεοκλής Συλικιώτης (Ευρωβουλευτής) και η Ελένη Μαύρου (Βουλευτής).

Ακολουθούν οι βουλευτές Γιώργος Λουκαίδης και Άριστος Δαμιανού ενώ στο σενάριο μεταβατικού πρόεδρου που θα επουλώσει πληγές ακούγονται οι Ανδρέας Χρίστου (δύσκολο λόγω δημαρχίας), Κίκης Καζαμίας (πρώην υπουργός Οικονομικών) και ο ευρωβουλευτής Τάκης Χατζηγεωργίου ο οποίος φέρεται να ενδιαφέρεται και για τις Προεδρικές.

Υ .Γ

Για όσους ψάχνουν την Ειρήνη Χαραλαμπίδου σε αυτή την εξίσωση υπενθυμίζουμε ότι δεν μπορεί να διεκδικήσει ηγετικό ρόλο στο κόμμα καθώς δεν αποτελεί μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.

Αν κανείς όμως προσμετρήσει ότι η Χαραλαμπίδου κατάφερε να εκλεγεί πρώτη σε σταυρούς Παγκύπρια στις τελευταίες εκλογές, αντιλαμβάνεται ότι ο κόσμος δεν ψηφίζει με κριτήριο πόσο κομματικός είσαι. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Βαθιά συγκλονισμένος από την απόπειρα κατά της ζωής του Σλοβάκου πρωθυπουργού δηλώνει με ανάρτησή του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top