ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ταλάτ: «Τα Ηνωμένα Έθνη έπρεπε να πιέσουν την ε/κ πλευρά για πενταμερή»

Ταλάτ: «Τα Ηνωμένα Έθνη έπρεπε να πιέσουν την ε/κ πλευρά για πενταμερή»

Τα Ηνωμένα Έθνη θα έπρεπε να πιέσουν την ε/κ πλευρά να αποδεχθεί τη σύγκληση πενταμερούς διάσκεψης, υποστήριξε ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία μιας συνάντησης τύπου Μπούργκενστοκ ή Γκρίντρι για το Κυπριακό.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό πρόγραμμα στα κατεχόμενα, ο κ. Ταλάτ υποστήριξε πως η ε/κ πλευρά παρακωλύει τη διαδικασία λύσης του Κυπριακού.

Στο παρελθόν ο Δημήτρης Χριστόφιας και τώρα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κάνουν το ίδιο πράγμα, δεν επιθυμούν χρονοδιαγράμματα, είπε, προσθέτοντας ότι το τέλος της θητείας του Μπαν Γκι-μουν, στα τέλη του 2016, αποτελεί ένα φυσικό χρονοδιάγραμμα.

Κάλεσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να επιδείξει ηγεσία, σημειώνοντας ότι η προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές θα αρχίσει από τις αρχές του επόμενου χρόνου. Υποστήριξε πάντως πως οι Ε/κ βρίσκονται πιο κοντά στη λύση σε σύγκριση με την εποχή του σχεδίου Ανάν.

Αφού σημείωσε πως τα κεφάλαια του εδαφικού και των εγγυήσεων είναι δύσκολα, ο κ. Ταλάτ είπε πως τα θέματα αυτά μπορούν να συζητηθούν σε μια πενταμερή συνάντηση, για να προσθέσει όμως ότι η ε/κ πλευρά δεν αποδέχεται τη σύγκληση πενταμερούς χωρίς να υπάρξει πρόοδος στα κεφάλαια αυτά.

Δεν με εξέπληξε οτιδήποτε από τη συνάντηση της Νέας Υόρκης, συμπλήρωσε.

Ο κ. Ταλάτ υποστήριξε ότι υπάρχουν σημαντικές συγκλίσεις σε τέσσερα κεφάλαια, προσθέτοντας πως πέραν του ΟΗΕ, η διεθνής κοινότητα και οι εγγυήτριες δυνάμεις θα πρέπει να βοηθήσουν στα άλλα δύο κρίσιμα ζητήματα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Οδηγός κίνδυνος: Γυναίκα οδηγούσε αντίθετα στον αυτοκινητόδρομο - Βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και ναρκωτικών

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top