ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Περδίκη προς Έιντε: «Πρέπει κάποιος να τον μαζέψει επιτέλους»

Επίθεση Περδίκη προς Έιντε: «Πρέπει κάποιος να τον μαζέψει επιτέλους»

«Ανεκδιήγητο» χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε, λέγοντας πως οι Οικολόγοι θα ζητήσουν να αντικατασταθεί το συντομότερο.

«Πρέπει κάποιος να μαζέψει και τον Έιντε επιτέλους» είπε ο κ. Περδίκης, σε δηλώσεις του στη Βουλή, ενώ πρόσθεσε ότι με τη λήξη της θητείας του Μπαν Κι-μουν, θα πρέπει να υπάρξει και αντικατάσταση του κ. Έιντε.

Μίλησε για απαράδεκτη συμπεριφορά του Ειδικού Συμβούλου, ο οποίος «προτρέχει» και «κάνει συμφωνίες πίσω από την πλάτη του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Ακιντζί» και ζήτησε να καταγγελθεί στις χώρες μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ο κ. Περδίκης αναφέρθηκε εξάλλου και στην πρόταση του Κινήματος Οικολόγων για σύγκληση της διεθνούς διάσκεψης «που θα ασχοληθεί μόνο με τη διεθνή πτυχή του Κυπριακού» δηλαδή την ασφάλεια και τις εγγυήσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Περδίκη, στη διεθνή διάσκεψη πρέπει να συμμετέχει η Κυπριακή Δημοκρατία, η ΕΕ και τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ανέφερε τέλος ότι η πολιτική ηγεσία θα πρέπει να εξοπλίσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με μια ομόφωνη απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου που να αποκλείει την πενταμερή διάσκεψη και να καθορίζει τους όρους μιας διεθνούς διάσκεψης.


Πηγή:ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top