ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γεννήθηκε το πρώτο παιδί με τρεις γενετικούς γονείς – Συμμετοχή Κύπριου στην διαδικασία - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Γεννήθηκε το πρώτο παιδί με τρεις γενετικούς γονείς – Συμμετοχή Κύπριου στην διαδικασία - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Γεννήθηκε στο Μεξικό, το πρώτο παιδί στον κόσμο με τρεις γενετικούς γονείς. Στο DNA του, εκτός από της μητέρας και του πατέρα περιέχει και ελάχιστο γενετικό υλικό από τρίτο πρόσωπο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Πολίτη», αμερικανοί ερευνητές αλλά και ο κυπριακής καταγωγής βιολόγος Μιχάλης Κωνσταντινίδης, επικεφαλής επιστήμων της αμερικανικής εταιρείας Reprogenetics, ανακοίνωσαν στο περιοδικό «Fertility and Sterility» σύμφωνα με το «New Scientist», το ΒΒC και το Γαλλικό πρακτορείο το γεγονός.

Γονείς του παιδιού είναι μια ιορδανική οικογένεια.

Η μητέρα του νεογέννητου, πάσχει από μια ασθένεια (σύνδρομο Leigh), που πλήττει ένα στο 40 000 παιδιά, προκαλώντας γενετική μετάλλαξη στο μιτοχόνδρια του κυττάρου, και επιφέρει τον θάνατο περίπου δύω έως τρία χρόνια μετά τη γέννηση.

Η γυναίκα είχε κληροδοτήσει τα γονίδια της θανατηφόρας νευρολογικής πάθησης σε δύο προηγούμενα μωρά της, τα οποία είχαν πεθάνει. Είχε κάνει επίσης τέσσερις αποβολές.

Οι γονείς απευθύνθηκαν σε αμερικανική κλινική υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στη Νέα Υόρκη με επικεφαλής τον δρα Τζον Ζανγκ, ο οποίος αποφάσισε να εφαρμόσει για πρώτη φορά την τεχνική των «τριών γονιών» σε μια κλινική στο Μεξικό, καθώς στις ΗΠΑ δεν έχει εγκριθεί η εν λόγω μέθοδος.

Πιο συγκεκριμένα, εκτός από το DNA της μαμάς και του μπαμπά του, το παιδί περιέχει και ελάχιστο γενετικό υλικό – γύρω στο 0,1%- από ένα τρίτο πρόσωπο, γυναίκα δότρια ωαρίου. 

Image result for παιδι με τρεις γονεις

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία... παρέα με τη σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ – Τι ισχύει για την Κύπρο

Κύπρια επαγγελματίας Feng Shui μιλά στο «Τ»: Τα μυστικά για την καλή ενέργεια και εκείνοι που «αναγκάστηκαν» να αλλάξουν σπίτι

Κρανίο που ανήκει σε πλάσμα βάρους 40 τόνων ξεβράστηκε σε παραλία στις ΗΠΑ



Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Όσο πλησιάζουμε στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, τα κόμματα βρίσκονται σε διάταξη μάχης για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Με κινήσεις εντυπωσιασμού και δηλώσεις, οι ηγεσίες των κομμάτων τρέχουν στη μάχη των ευρωεκλογών έχοντας ως πρώτιστο μέλημα τους, τη συσπείρωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top