ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εϊντε: «Οι συνομιλίες στο Κυπριακό δεν ήταν ποτέ σε τόσο προχωρημένο στάδιο»

Εϊντε: «Οι συνομιλίες στο Κυπριακό δεν ήταν ποτέ σε τόσο προχωρημένο στάδιο»

Στις έντεκα το πρωί της Τρίτης (4/10) έχει οριστεί η συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, η πρώτη του νέου εντατικοποιημένου γύρου συνομιλιών μετά τη συνάντηση της Νέας Υόρκης.

Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ Εσπεν Μπαρθ Έιντε συναντήθηκε με τον Τ/κ ηγέτη μετά τη συνάντηση με τον ΠτΔ και σε δηλώσεις στα ΜΜΕ ανέφερε ότι ήταν μια καλή συνάντηση στην οποία συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες για την Τρίτη (4/10) και για το πώς θα προχωρήσει η διαδικασία τις επόμενες μέρες.

Ανέφερε ότι και οι δύο ηγέτες έχουν την ίδια άποψη για το τι απομένει να γίνει και μοιράζονται τον ίδιο στόχο για το πώς θέλουν να προχωρήσουν.

Ο κ. Εϊντε είπε ότι την Τρίτη (4/10) θα ξεκαθαρίσουν ορισμένα πράγματα για τις συζητήσεις των κεφαλαίων και μίλησε για πιο εντατική φάση του διαλόγου στις αρχές Οκτωβρίου.

Ο Ειδικός Σύμβουλός του ΓΓ ανέφερε πως οι συνομιλίες στο Κυπριακό δεν ήταν ποτέ σε τόσο προχωρημένο στάδιο, σημειώνοντας ότι τα ΗΕ ενεργούν ως διαμεσολαβητής και ότι κάθε μια από τις προτάσεις και τις λέξεις στο τραπέζι του διαλόγου διαμορφώνεται από τους Κύπριους. 

Είπε ακόμη ότι θα ήταν τραγικό να μην μπορέσουμε να αδράξουμε αυτή την ευκαιρία τώρα και να τη χρησιμοποιήσουμε στο έπακρο.
Ο Εϊντε είπε ότι και οι δύο ηγέτες επιδεικνύουν αφοσίωση και θέλουν να είναι αυτοί οι ηγέτες που επιτέλους θα λύσουν το Κυπριακό.

Ο Ειδικός Σύμβουλος των ΗΕ είπε ότι χωρίς να θέλει να κάνει λόγο για χρονοδιαγράμματα, πρέπει να γίνει κατανοητό πως πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το χρόνο όσο πιο αποτελεσματικά μπορούμε.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top