ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πρωτοφανές! Σύσσωμο το κοινοτικό συμβούλιο Κολοσσίου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού - Αντιμέτωποι με 94 κατηγορίες

Πρωτοφανές! Σύσσωμο το κοινοτικό συμβούλιο Κολοσσίου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού - Αντιμέτωποι με 94 κατηγορίες

Για αδικήματα που αφορούν κατάχρηση εξουσίας, πλημμελή άσκηση υπηρεσιακών καθηκόντων και του περί Δήμων και Κοινοτήτων Νόμου, τα οποία διαπράχθηκαν την περίοδο 2014-2015, οδηγήθηκαν το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού ο Πρόεδρος και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Κολοσσίου.

Στο κατηγορητήριο, που δόθηκε στα εννέα μέλη του συμβουλίου, περιλαμβάνονται 94 κατηγορίες, οι οποίες προέκυψαν λόγω της μη έγκαιρης αποστολής των πρακτικών των συνεδριάσεων του στην Επαρχιακή Διοίκηση και ως εκ τούτου, την υλοποίηση αποφάσεων για έργα και δράσεις που δεν είχαν ακόμη εγκριθεί επίσημα από τον Έπαρχο.
 
Λύπη εξέφρασε σε δηλώσεις του έξω από το δικαστήριο ο επί 15 χρόνια κοινοτάρχης Λούκας Δημητρίου, αναφέροντας πως "εδώ και 15 χρόνια δρούμε μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας, με τα πρακτικά μας, με τις αποφάσεις μας ομόφωνες στο κοινοτικό μας συμβούλιο".
 
"Γνώμονας μας είναι το καλώς νοούμενο συμφέρον των κατοίκων μας και όλες οι εργασίες μας γίνονται μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας" είπε και πρόσθεσε "τώρα τί να πω, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς που μας έφεραν εδώ, τίποτα άλλο δεν θα πω".
 
Η υπεράσπιση ζήτησε και πήρε χρόνο για να μελετήσει την υπόθεση και τα στοιχεία που τέθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου, το οποίο θα συνεδριάσει ξανά στις 8 Νοεμβρίου.
 
Στο δικαστήριο βρέθηκε και ο τέως κοινοτάρχης του πρώην συνοικισμού Κολοσσίου, Ενορία Απόστολος Ανδρέας -  το οποίο ενοποιήθηκε με το κοινοτικό συμβούλιο Κολοσσίου - για 14 κατηγορίες που αφορούν κατάχρηση εξουσίας. Το δικαστήριο όρισε νέα διαδικασία για την υπόθεση στις 10 Νοεμβρίου.


Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος των Φυλακών - Ποια η αιτία

«Μίλησε» η νεκροτομή του 30χρονου Ευτύχιου Χαρίτου – Τα ευρήματα

Δίκη για το Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ -  «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ - «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top