ΚΟΣΜΟΣ

Ερτογάν και Πούτιν ομιλητές στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Ενέργειας

Ερτογάν και Πούτιν ομιλητές στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Ενέργειας

Στην Τουρκία είναι στραμμένα σήμερα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας λόγω της πραγματοποίησης του συνεδρίου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ενέργειας στο οποίο ομιλητές θα είναι και ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και ο Ρώσος ομόλογος του Βλαδιμίρ Πούτιν. Στο συνέδριο συμμετέχουν 265 αντιπρόσωποι από 82 χώρες ανάμεσά τους και 50 Υπουργοί Ενέργειας.

Στο συνέδριο το οποίο πραγματοποιείται υπό τον τίτλο “Αγκαλιάζοντας νέους ορίζοντες” θα συζητηθεί το σενάριο του 2060, οι πιο σημαντικές δυσκολίες που θα συναντήσει μέχρι τότε ο τομέας της ενέργειας, τι αναμένεται για το μέλλον και τι μπορεί να γίνει στον τομέα της ενέργειας. Μεταξύ άλλων συμμετέχουν και ο Υπουργός Ενέργειας Ιράν, ο Υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας Γερμανίας, οι Υπουργοί Ενέργειας Μαλαισίας, του Βελγίου, της Βουλγαρίας, του Ιράκ, της Ιορδανίας, του Κονγκό, της Σενεγάλης, της Σομαλίας. Συμμετέχει επίσης και ΓΓ ΟΠΕΚ Μουχάμεντ Μπαρκίντο καθώς οι εταιρείες Gazprom, BP, Saudi Armamco. Οι επαφές των χωρών μελών του ΟΠΕΚ στο περιθώριο του συνεδρίου αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον και από αυτές θα εξαρτηθεί αν τελικά θα καταφέρουν να εφαρμόσουν τη συμφωνία τους για μείωση της παραγωγής πετρελαίου τον Νοέμβριο και αύξησης της τιμής του. 

Το 1977 η τελευταία φορά που η Τουρκία φιλοξένησε συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ενέργειας. Το πρωτο συνέδριο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ενέργειας είχε πραγματοποιηθεί το 1924.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί και συνάντηση του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν με τον Βλαδιμίρ Πούτιν η οποία αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Θα είναι η τρίτη τους συνάντηση μέσα σε δύο μήνες ενώ μετά τη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία και την εξομάλυνση των σχέσεών τους η πρώτη φορά που έρχεται στην Τουρκία ο Βλαδιμίρ Πούτιν.Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να υπογραφεί ακόμη και συμφωνία για τον αγωγό Τουρκικό Ρεύμα που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας. 

Ο πυρηνικός σταθμός  Ακκουγιου είναι επίσης σημαντικό θέμα στην ατζέντα και αναμένονται ανακοινώσεις. Στόχος των δύο χωρών είναι η αύξηση και πάλι του εμπορικού όγκου τους καθώς αυτός έχει μειωθεί μετά την κρίση που ξέσπασε μεταξύ τους στο 40%.
 
 
ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top