ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο καταρροϊκός πυρετός κτύπησε Λευκωσία και Λάρνακα - Ήδη έχουμε τα πρώτα 200 θύματα

Ο καταρροϊκός πυρετός κτύπησε Λευκωσία και Λάρνακα - Ήδη έχουμε τα πρώτα 200 θύματα

Σε κοινότητες της Λευκωσίας επεκτείνεται ο καταρροϊκός πυρετός με τα κρούσματα να είναι εμφανή ήδη σε δύο φάρμες στα Λύμπια και στη Σία.

Καταρροϊκό πυρετό παρουσιάζουν κτηνοτροφικές μονάδες σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», στα Λύμπια και στη Σία αλλά και σε 12 άλλες κοινότητες της επαρχίας Λάρνακας.

Η νόσος εκδηλώθηκε σε 32 κτηνοτροφικές μονάδες μέχρι στιγμής και 200 αιγοπρόβατα έχουν ήδη πεθάνει.

Λειτουργοί των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών επικοινωνούν καθημερινά με τους κτηνοτρόφους, οι φάρμες των οποίων βρίσκονται σε καραντίνα και ζητούν ενημέρωση για τα νέα κρούσματα στις μονάδες και για νέους θανάτους.

Το πρόβλημα που παρουσιάστηκε από τις 19 Σεπτεμβρίου δεν λέει να εκλείψει, με τις καιρικές συνθήκες να ευνοούν την εξάπλωση της νόσου.

Συγκεκριμένα, οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν, σε συνδυασμό με την υγρασία, καθιστούν πολύ δύσκολο τον πλήρη έλεγχο της εξάπλωσης του ιού.

Αναμένεται ότι τον χειμώνα θα εξασθενίσει η ασθένεια, αλλά μέχρι τότε λαμβάνονται μέτρα για να αποφευχθεί η μόλυνση άλλων κτηνοτροφικών υποστατικών με ψεκασμούς.

Στην Λάρνακα οι 30 φάρμες που μολύνθηκαν βρίσκονται στους Τρούλλους, την Πύλα, την Κοφίνου, τα Πυργά, το Μαζωτό, τη Δρομολαξιά, το Αλεθρικό, τη Μενόγεια, το Καλό Χωριό, τον Αγ. Θεόδωρο, τις Αγγλισίδες και την Αναφωτιά. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top