ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Κύπρια από τη Λεμεσό που κέρδισε τα πρώτα καλλιστεία στο νησί - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Η Κύπρια από τη Λεμεσό που κέρδισε τα πρώτα καλλιστεία στο νησί - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ο διαγωνισμός για την ανάδειξη «της ωραίας των ωραίων» βρήκε τη θέση του στο νησί ήδη από το 1929, όταν πραγματοποιήθηκαν τα πρώτα Καλλιστεία Ομορφιάς κατά τη διάρκεια του Καρναβαλιού στη Λεμεσό, όπου η «ντροπαλή και σεμνή διδασκάλισσα» Μάρθα Περδίου έλαβε τον τίτλο «Μις Λεμεσός».

 Για εμάς σήμερα η λέξη «βασίλισσα» δεν συνδέεται με κάποιο πολιτικό γεγονός σήμερα, παρ’ όλα αυτά την πρώτη δεκαετία του 20ου αι. η χρήση της παρέπεμπε σε άλλες καταστάσεις.

Ο διαγωνισμός, αποτελούσε ένα εξαιρετικά ριζοσπαστικό γεγονός για την εποχή, το οποίο οι εφημερίδες δεν παρέλειψαν να σχολιάσουν.

Στην εφημερίδα Χρόνος της 15ης Μαρτίου 1929, εντοπίζεται άρθρο με τον τίτλο «ΧΟΡΟΙ», όπου μεταξύ άλλων σχολιάζεται το κοσμικό γεγονός, με μία διάθεση σατιρική.

Στο τέλος η «ντροπαλή και σεμνή δασκάλα» αποτέλεσε την αφορμή για τα ειρωνικά σχόλια των βενιζελικών εις βάρος των βασιλικών.

Δείτε την νικήτρια των πρώτων κυπριακών καλλιστείων και άλλες σχετικές λεπτομέρειες στη mixanitouxronou.com.cy

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top