ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ: «Γιατί του έστειλες μήνυμα ρε θκιάολε;» - Χαμογέλασε στην κάμερα μετά τον ξυλοδαρμό

ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ: «Γιατί του έστειλες μήνυμα ρε θκιάολε;» - Χαμογέλασε στην κάμερα μετά τον ξυλοδαρμό

Μόνο προβληματισμό μπορεί να προκαλεί στην κοινωνία μας το θέαμα που αντικρίσαμε στις οθόνες των τηλεοράσεων μας αλλά και στο διαδίκτυο, με τις 16χρονες να κτυπούν σαν χταπόδι συμμαθήτρια τους, σε Tεχνική Σχολή της Λεμεσού.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Εικόνες ντροπής που για να είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας, δεν είναι ένα σημερινό φαινόμενο.

Η ενδοσχολική βία δεν είναι κάτι το καινούργιο, ούτε κάτι που έπεσε ξαφνικά από τον ουρανό. Έχει τις ρίζες της στον θεσμό της οικογενείας – ανατροφής αλλά και της παιδείας μας. Δυστυχώς αυτές είναι οι πραγματικές αιτίες.

H βία εκφράζεται είτε με την μορφή ξυλοδαρμού, είτε με την λεκτική της όψη και το μόνο που αναζητεί είναι απλά την αφορμή. 

Άρα, ας μην προσποιούμαστε και ας μην κάνουμε τους έκπληκτους για φαινόμενα που πάντα τα γνωρίζαμε, τα βλέπαμε, ή τα ζήσαμε.

Η διαφορά είναι ότι σήμερα, την δεκαετία του 2010, με την χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (facebook, youtube, twitter) τέτοιου είδους φαινόμενα, μπορούν με μεγαλύτερη ευκολία να αναδειχθούν και να προκαλέσουν την αντίδραση της κοινής γνώμης.

«Γιατί του έστειλες μήνυμα ρε θκιάολε;» - Χαμογέλασε στην κάμερα μετά τον ξυλοδαρμό

Όσο αφορά την αφορμή  - και όχι τις αιτίες για λόγους που εξηγήσαμε - του άγριου ξυλοδαρμού, ήταν οι «ερωτικές αντιζηλίες» των εν λόγω μαθητριών.

Το θύμα της επίθεσης. κάθεται σε μια πλαστική καφέ καρέκλα έχοντας απέναντι της καθήμενες δυο συμμαθήτριες της και άλλες δυο όρθιες, δεξιά και αριστερά της.

Το όλο σκηνικό ήταν καλά προσχεδιασμένο καθώς άλλη νεαρή έχει ήδη λάβει θέση με το κινήτο της έτοιμη να καταγράψει τον τσαμπουκά της «απατημένης» πρωταγωνίστριας του καβγά.

Η δράστης του επεισοδίου αρχίζει να της ζητά τον λόγο λέγοντας της ανάμεσα σε άλλα: «γιατί του έστειλες μήνυμα ρε θκιάολε; Για να με κοφτάρεις τωρά;» με το θύμα της επίθεσης σε στάση άμυνας να λέει: «Απλά έστειλα του…»

«Mα τούτο ήταν;»

Το περιστατικό δεν μπορούσε να λήξει εκεί αφού όπως είπαμε το στημένο show των ανήλικων κοριτσιών έπρεπε να είχε και λίγο ξύλο…

Έτσι, η πρωταγωνίστρια του επεισοδίου συνεχίζει να φωνάζει και να την ρωτά επιδεκτικά αν θα της άρεσε εκείνης, να έστελνε στον φίλο της μήνυμα.

Κάπου εκεί την αρπάζει από τα μαλλιά την ρίχνει στο έδαφος και μαζί με την βοήθεια άλλης μιας ανήλικης αρχίζουν να την κτυπούν με τα χέρια και τα πόδια στο πρόσωπο και στο σώμα.

Όταν ο ξυλοδαρμός φτάνει στο τέλος του, η δράστης του επεισοδίου κατευθύνεται στην κάμερα, ρίχνει ένα υπερήφανο χαμόγελο τινάζοντας πίσω τα μαλλιά της με την «σκηνοθέτη» που κατέγραφε το περιστατικό να ρωτά: «μα τούτο ήταν;»

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΛΕΜΕΣΟΣ: Άγριος ξυλοδαρμός 16χρονης μαθήτριας! Της κτυπούσαν το κεφάλι στην άσφαλτο – ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top