ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημήτρης Συλλούρης: «Η Κύπρος αδυνατεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των καιρών»

Δημήτρης Συλλούρης: «Η Κύπρος αδυνατεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των καιρών»

Σε χαιρετισμό του στο Πολιτικό και Καταστατικό Συνέδριο του Κινήματος “Αλληλεγγύη”, ο κ. Συλλούρης είπε ότι η ανατροπή αυτής της κατάστασης είναι αναγκαία και είναι επιβεβλημένο να αξιολογήσουμε τα δεδομένα με ορθολογισμό και να τεκμηριώσουμε προτάσεις για το μέλλον της πατρίδας μας, αλλά και να δώσουμε προοπτικές, αξιοποιώντας τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, βουλευτής του Κινήματος “Αλληλεγγύη”, Δημήτρης Συλλούρης, δήλωσε το Σάββατο (15/10) ότι μέσα στη ρευστή κατάσταση της αλλαγής, η κυπριακή κοινωνία, παγιδευμένη στα πλοκάμια της πολύχρονης εκκρεμότητας του εθνικού προβλήματος και τη συνεχιζόμενη κρίση αξιών που ταλαιπωρεί την πολιτική ζωή, κουρασμένη από τα δεινά, την έλλειψη ποιότητας και την μικρή αποτελεσματικότητα, φέρεται να αδυνατεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις και τις απαιτήσεις των καιρών.

Πρόσθεσε ότι για να ζήσουμε σε μια ελεύθερη σε μια ασφαλή και ευρωπαϊκή Κύπρο πρέπει από τώρα να κωδικοποιήσουμε τους φόβους και τις επιλογές μας και παράλληλα να μελετήσουμε και να σχεδιάσουμε την πρακτική και τους τρόπους υλοποίησής τους.

Η Κύπρος, συνέχισε, έχει τα δικά τις συγκριτικά πλεονεκτήματα και πάνω σε αυτά πρέπει να κτίσουμε την ανάπτυξη της πατρίδας, διασφαλίζοντας έτσι το μέλλον των επόμενων γενεών.

Ο κ. Συλλούρης είπε ότι η πατρίδα μας πέραν της ανάγκης να λύσει τα δικά της προβλήματα πρέπει να είναι και να παραμένει το προκεχωρημένο φυλάκιο της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή και να είναι η βάση στήριξης ολόκληρης της περιοχής που χειμάζεται από πολέμους και από την αναλγησία της διεθνούς κοινότητας.

Ανέφερε ότι η Κύπρος με τα δικά της προβλήματα βεβαρημένα και φορτισμένα με τις περιφερειακές και διεθνείς πραγματικότητες θα πρέπει να κρατηθεί, αντιμετωπίζοντας την ανεργία, ανορθώνοντας την οικονομία, εκσυγχρονίζοντας τους θεσμούς, μεταρρυθμίζοντας τους μηχανισμούς και το κράτος μας και να υπερασπιστούμε τα δίκαιά μας.

Οπως είπε ο Δημήτρης Συλλούρης για όλους αυτούς τους λόγους και στόχους η Κύπρος χρειάζεται κόμματα και οργανώσεις, ηγήτορες της κοινωνίας και πολιτικούς ηγέτες με όραμα και σθένος, με ορθολογισμό και πολιτικές προτάσεις.

Ανέφερε ότι το Κίνημα “Αλληλεγγύη” με την οποία συγχωνεύτηκε το Ευρωπαϊκό Κόμμα, με νέα ηγεσία, με νέες δομές, με το νέο καταστατικό και με βάση την πείρα του παρελθόντος και την ηγεσία της Ελένης Θεοχάρους μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό που η κυπριακή κοινωνία, ο κυπριακός λαός, η Κύπρος, η Μέση Ανατολή, η Ευρώπη και ολόκληρος ο κόσμος χρειάζεται σήμερα”.

Αυτό που χρειάζεται, είπε ο κ. Συλλούρης, είναι νέες προτάσεις, νέες εισηγήσεις, πρακτικές και ορθολογιστικές λύσεις σε όλα τα προβλήματα.

Ανέφερε ότι στο Ευρωπαϊκό Κόμμα είχαμε ακολουθήσει, και είμαι βέβαιος ότι θα γίνει στο πενταπλάσιο σήμερα, με νέες προσεγγίσεις, να δίνουμε λύσεις στα πραγματικά προβλήματα, ενώ προσπαθήσαμε να προοδεύσουμε και προληπτικά να εισηγηθούμε, σειρά προτάσεων για το Κυπριακό σε σχέση και με το μνημόνιο που επεβλήθη στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο κ. Συλλούρης είπε ότι βρισκόμαστε σε μια χρονική συγκυρία που η παγκόσμια κρίση σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής και την έναρξη μιας καινούργιας, η οποία δεν έχει αναδειχθεί πλήρως.

Πρόσθεσε ότι για να μπορέσουμε να καταφέρουμε αυτό που η Κύπρος χρειάζεται σήμερα πρέπει να δώσουμε ελπίδα, για αυτό και χρειαζόμαστε να αναστηλώσουμε την οικονομία μας και να εκσυγχρονίσουμε τους θεσμούς”.

Πιστεύω και είμαι σίγουρος, είπε ο κ. Συλλούρης στους παρευρισκόμενους, στη δική σας συμμετοχή για μια Κύπρο η οποία θα δίνει ελπίδα στα παιδιά της, μέλλον στους νέους αλλά και να είναι βάση ειρήνης και σωτηρίας για τις χώρες της γύρω περιοχής”.

Ο κ. Συλλούρης είπε ότι σήμερα χάθηκε η αξιοπιστία προς τους πολιτικούς και τα κόμματα και εμείς στοχεύουμε να την κερδίσουμε πίσω όχι για χάρη του να κερδίσουμε.

Ανέφερε ότι η Ευρώπη που ξεκινήσαμε, η Ευρώπη που οραματιστήκαμε, η Ευρώπη για την οποία δουλέψαμε με την Ελενη Θεοχάρους δεν είναι η Ευρώπη που την σέβονται τώρα όλοι οι Ευρωπαίοι και τα παιδιά μας.

Σε αυτό το διάλογο, είπε ο κ. Συλλούρης, η “Αλληλευγγύη” με πρώτη την Ελένη Θεοχάρους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κι αλλού αλλά και με τη διεθνή της δράση μπορεί να δώσει τις καινούργιες προτάσεις που η Ευρώπη χρειάζεται.

Καταλήγοντας, ο Δημήτρης Συλλούρης είπε ότι ως Κύπρος, έχουμε στην Ευρώπη, ισότιμο λόγο, και μάλιστα πρέπει να έχουμε περισσότερο λόγο από τους άλλους Ευρωπαίους για το τι συμβαίνει στη Μέση Ανατολή γιατί εμείς γνωρίζουμε και βιώνουμε τα προβλήματα, τις νοοτροπίες αυτών των ανθρώπων.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Χειροπέδες σε έξι πρόσωπα - Εντοπίστηκαν από την Αστυνομία να διαμένουν παράνομα στη Δημοκρατία

Eurovision 2024: Απόψε ο δεύτερος ημιτελικός - Διαγωνίζεται η Ελλάδα με την Μαρίνα Σάττι και το Zari

Μονή Αββακούμ: Κλητεύθηκαν όλοι οι μοναχοί στην Ανακριτική Επιτροπή - Ανεβαίνουν σήμερα τα σκαλιά της Αρχιεπισκοπής - Ποιος ο λόγος

Χειροπέδες σε ζευγάρι για ναρκωτικά - Σακουλάκια και κάνναβη σε σπίτι 70χρονου - Φωτογραφία

Μπήκαν οι αυξήσεις στο χοιρινό - «Ξεπούλησε» το αρνάκι το Πάσχα παρά τις υψηλές τιμές

Κέντρα αναψυχής: Η νέα τάση που «εκπλήσσει» τους ιδιόκτητες - «Καμπανάκι» για την βιωσιμότητα αρκετών επιχειρήσεων



ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

Την απόρριψη του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ, κλήθηκε να σχολιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφορικά την πρόταση της Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, για τριμερή συνάντηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top