ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιμένουν οι Οικολόγοι στη συνέχιση της κλιμακωτής εισφοράς για υψηλόμισθους

Επιμένουν οι Οικολόγοι στη συνέχιση της κλιμακωτής εισφοράς για υψηλόμισθους

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θα επιμένει όπως οι προτάσεις νόμου που κατέθεσε το Κίνημα για συνέχιση της έκτακτης κλιμακωτής εισφοράς για τους υψηλόμισθους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και το 2017 τεθεί ενώπιον της Ολομέλειας για ψήφιση, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Περδίκης.

Μιλώντας στη Βουλή, ο κ. Περδίκης είπε πως το Κίνημα «δέχεται πιέσεις από αξιωματούχους της Πολιτείας» να μην επιμένει στην πρόταση.

Η έκτακτη κλιμακωτή εισφορά για τους εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η οποία επιβλήθηκε το 2012 τερματίζεται στο τέλος του τρέχοντος έτους. Με τον τερματισμό του μέτρου αυτού το κράτος χάνει έσοδα ύψους €88 εκατομμυρίων. Οι Οικολόγοι κατέθεσαν δύο προτάσεις νόμου, που διαλαμβάνουν την συνέχιση της καταβολής για τους υψηλόμισθους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα το 2017, κάτι που σημαίνει ροή εσόδων €14,5 εκατ για τον κρατικό κορβανά.

«Η πλειοψηφία των κομμάτων έχει αποφασίσει ότι το θέμα παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες παρά το γεγονός ότι η επιτροπή Οικονομικών ολοκλήρωσε τη συζήτηση του θέματος και το παρέπεμψε στην ολομέλεια, θέλουν να το αναβάλουν επ` αόριστον».

Όπως είπε, «εμείς ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, παρά το γεγονός ότι δεχόμαστε πιέσεις, ακόμη και τηλεφωνήματα πέφτουν από διάφορους αξιωματούχους αυτής της Πολιτείας που θεωρούν ότι εκτίθενται, θα επιμένουμε να τεθεί ενώπιον της Ολομέλειας αυτ`ες οι δύο συγκεκριμένες προτάσεις νόμου».

Συμπλήρωσε τέλος ότι οι προτάσεις νόμου επηρεάζουν και τους βουλευτές του Κινήματος.

«Δεν είναι άδικο να ζητήσουμε από τους υψηλόμισθους του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα να εισφέρουν στα δημόσια οικονομικά για ένα χρόνο», κατέληξε.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Μεγάλη Πέμπτη: Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε κάθε Ορθόδοξη Εκκλησία για την Σταύρωση του Θεανθρώπου

Κάτι ψήθηκε στο «Τ»: Η κα Ανδρούλα μας μαθαίνει τα μυστικά της φλαούνας – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η Χρύσω Λέφου αποκαλύπτει στο «Τ» πως να βάψεις τα πιο όμορφα αυγά - Το έθιμο, οι εκδοχές και οι συμβολισμοί

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»



Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο μεταβαίνει την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με την Πρόεδρο της ΕΥρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους παροχής πολιτικής και οικονομικής στήριξης στη χώρα από την ΕΕ και την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top