ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Καμία έρευνα για τα «κόκκινα» δάνεια βουλευτών και αξιωματούχων – Το επιβεβαιώνει ο Γ. Εισαγγελέας – ΕΓΓΡΑΦΟ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Καμία έρευνα για τα «κόκκινα» δάνεια βουλευτών και αξιωματούχων – Το επιβεβαιώνει ο Γ. Εισαγγελέας – ΕΓΓΡΑΦΟ

Υπάρχουν βουλευτές και αξιωματούχοι του κράτους που πήραν δάνεια με ευνοιοκρατικούς όρους χωρίς να τα δικαιούνται και να τα εξυπηρετούν; Το ερώτημα μένει αναπάντητο και θα αιωρείται για πολύ καιρό.

Του Φάνη Μακρίδη

Αυτό το συμπέρασμα εξάγεται αβίαστα από επιστολή που έστειλε ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Κώστας Κληρίδης, μετά από απανωτά γραπτά ερωτήματα που έθεσε ο βουλευτής και πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Γιώργος Περδίκης.

Η απάντηση του κ. Κληρίδη την οποία και αποκαλύπτουμε, έχει ως ακολούθως: «Αναφέρομαι στις επιστολές σας, ημερομηνίας 22/01/2016 και 21/07/2016, σχετικά με το πιο πάνω θέμα («Έρευνα για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια βουλευτών και άλλων αξιωματούχων») και επιθυμώ να σας ενημερώσω ότι το ζήτημα στο οποίο αναφέρεστε δεν αποτελεί αντικείμενο ποινικής διερεύνησης από την ανακριτική ομάδα της Αστυνομίας».

«Ύποπτες σχέσεις και διαπλοκή»
Ο κ. Περδίκης στην επιστολή του σημείωνε μεταξύ άλλων: «Το ζήτημα βεβαίως δεν είναι ποιοι αξιωματούχοι έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια αλλά οι όροι και οι συνθήκες διαχείρισης αυτών των δανείων. Η διερεύνηση – αν είναι δυνατόν να γίνει – αυτής της πτυχής, μπορεί να αναδείξει θέματα ύποπτων σχέσεων και διαπλοκής».

Και καταλήγει ο κ. Περδίκης: «Όμως διερωτώμαι εάν είναι καιρός να ασχοληθείτε και με αυτό το θέμα».

Σημειώνεται πως η μια εκ των δυο επιστολών του Γιώργου Περδίκη προς τη Νομική Υπηρεσία, επικαλείτο δημοσίευμα του «Φιλελευθέρου», στο οποίο εξαγόταν συμπέρασμα πως οι αρμόδιες Αρχές του κράτους δεν είχαν κάνει κάποια σχετική ενέργεια για να διερευνηθεί το πιο πάνω θέμα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top