ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Φωνάζουν οι Τουρκοκύπριοι για νεοανεγειρόμενο ξενοδοχείο στον Άγιο Γεώργιο Κερύνειας

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Φωνάζουν οι Τουρκοκύπριοι για νεοανεγειρόμενο ξενοδοχείο στον Άγιο Γεώργιο Κερύνειας

Η πρωτοποριακή, δια θαλάσσης, εκδήλωση διαμαρτυρίας έναντι παράνομης επέκτασης οικοδομής που προορίζεται για ξενοδοχείο του τουρκικού ομίλου Καγιά, στον Άγιο Γεώργιο Κερύνειας, από την πρωτοβουλία Κερύνεια, μαζί με τον μαραθώνιο για τα παιδιά με λευχαιμία που έγινε την Κυριακή (23/10) στην κατεχόμενη Λευκωσία, είναι τα κοινά θέματα στα πρωτοσέλιδα των πέντε τ/κ εφημερίδων τη Δευτέρα (24/10).

Αναφορά γίνεται επίσης στα προβλήματα ενός 9χρονου λόγω ενός ατυχήματος και της ασθένειάς του που τον εμποδίζουν να παρακολουθήσει μαθήματα στο σχολείο, την εισαγωγή μεγάλης ποσότητας τσιγάρων στο ψευδοκράτος και νέες δηλώσεις/μηνύματα του επικείμενου νέου προέδρου του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν προς τα μέλη του κόμματός του.

Η “Αφρίκα” (Αφρική), με τίτλο “Εσύ γκρέμισέ τα”, αναφέρεται στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν με βάρκες από τη θάλασσα μέλη της πρωτοβουλίας Κερύνεια ενάντια στην παράνομη οικοδόμηση ενός ξενοδοχείο ακριβώς στον αιγιαλό, ζητώντας από τον ιδιοκτήτη, που έχει και το ξενοδοχείο Άρτεμις Καγιά στη Βοκολίδα να μην περιμένει την απόφαση του “δικαστηρίου” αλλά να γκρεμίσει μόνος του τους επιπλέον παράνομους ορόφους του κτιρίου. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι 2.500 άνθρωποι συμμετείχαν στις τρεις διαδρομές μαραθωνίου για τα παιδιά με λευχαιμία που πραγματοποιήθηκαν χθες στην κατεχόμενη Λευκωσία. Αλλού γράφει ότι θα είναι δύσκολος ο πόλεμος – όπως αναφέρει – στη Γενεύη για το εδαφικό, αναφέροντας ότι η ε/κ πλευρά έχει ετοιμάσει εναλλακτικά σενάρια και χάρτες που περιλαμβάνουν τις προσδοκίες της για τη Μόρφου, την Καρπασία και τα Κόκκινα.

Η “Χαλκίν Σεσί” (Φωνή του λαού), με τίτλο “Λίγη συνείδηση!”, αναφέρεται στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο μικρός μαθητής Μποράν, ο οποίος πάσχει από διαβήτη και μετά από το οδικό δυστύχημα πέρυσι, η ζωή του έχει γίνει πολύ δύσκολη, για να πηγαίνει κάθε μέρα στο σχολείο και τις προσπάθειες που κάνει η οικογένειά του να τον βοηθήσει. Αλλού αναφέρεται στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε η πρωτοβουλία Κερύνεια έναντι της παράνομης επέκτασης ορόφων ξενοδοχείου. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι μετά τη χθεσινή υπογραφή συμφωνίας στην Άγκυρα το ψευδοκράτος θα ενωθεί με το “σύστημα κρατήσεων μέσω διαδικτύου” map2heal στο οποίο είναι συμβαλλόμενα μέρη 87 χώρες και χρησιμοποιούνται 17 γλώσσες.

Η “Χαβαντίς” (Είδηση) έχει τίτλο “Σκληρά μηνύματα στο εσωτερικό του κόμματος” και αναφέρεται σε συνέντευξη του Τουφάν Ερχιουρμάν, του μόνου υποψηφίου για τη θέση του προέδρου του ΡΤΚ, στο όνομα του οποίου προσδοκάται η σύγκλιση εντός του κόμματος. Αλλού αναφέρεται στη δημιουργία “τμήματος” στατιστικής, που σύμφωνα με το πρωτόκολλο Τουρκίας – ψευδοκράτους, θα υπάγεται στο “πρωθυπουργικό γραφείο”. Σε άλλο θέμα δημοσιεύει φωτογραφίες από τα φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο στα κατεχόμενα, στη Λουρουτζίνα και την Αμπελίκου για παλουζέ, ειδικά στο τελευταίο γράφει ότι οι επισκέπτες ήταν εκατοντάδες.

Η “Κίπρις” (Κύπρος) με τίτλο “394 εκ ΤΛ σε 7 χρόνια για τσιγάρα” γράφει ότι ενώ κάθε χρόνο περίπου 6 εκ άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους λόγω καπνίσματος ή χρήσης καπνικών προϊόντων, στα κατεχόμενα είναι τρομακτικοί οι αριθμοί αφού τα τελευταία 7 χρόνια εισήχθηκαν τσιγάρα αξίας 130 εκ δολαρίων. Σε άλλο θέμα επικαλείται δικές της πηγές η εφημερίδα και γράφει ότι στις ομοσπονδιακές δομές οι υπάλληλοι θα είναι 66% Ε/κ και 34% Τ/κ. Αλλού αναφέρεται σε δηλώσεις στην Κίπρις του ΓΓ του ΑΚΕΛ ότι δεν πρέπει να ασκηθεί πίεση στους ηγέτες στο εξωτερικό, λέγοντας ότι το κόμμα του είναι εναντίον της συζήτησης του εδαφικού στο εξωτερικό.

Η “Γενί Ντουζέν” (Νέα τάξη), με τίτλο “Πλέον γκρεμίστε το”, αναφέρεται στην υπόθεση της παράνομης επέκτασης ορόφων σε νεοανεγειρόμενο ξενοδοχείο του ομίλου Καγιά στον Άγιο Γεώργιο Κερύνειας και τη διαμαρτυρία μελών της πρωτοβουλίας Κερύνεια που προσέγγισαν την οικοδομή από τη θάλασσα με βάρκες. Αλλού αναφέρει ότι ο αρχίατρος του “κρατικού” νοσοκομείου Λευκωσίας μίλησε στην εφημερίδα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, μεταξύ των οποίων είναι η απώλεια μεγάλου αριθμού γιατρών και η μη εξεύρεση άλλων που θα αναπληρώσουν τις θέσεις, λόγω των δυσμενών όρων εργασίας. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι σήμερα θα βγει η απόφαση του “δικαστηρίου” για τον ανήλικο 15χρονο που τον περασμένο Ιούνιο βίασε ένα 5χρονο κορίτσι.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Χειροπέδες σε έξι πρόσωπα - Εντοπίστηκαν από την Αστυνομία να διαμένουν παράνομα στη Δημοκρατία

Eurovision 2024: Απόψε ο δεύτερος ημιτελικός - Διαγωνίζεται η Ελλάδα με την Μαρίνα Σάττι και το Zari

Μονή Αββακούμ: Κλητεύθηκαν όλοι οι μοναχοί στην Ανακριτική Επιτροπή - Ανεβαίνουν σήμερα τα σκαλιά της Αρχιεπισκοπής - Ποιος ο λόγος

Χειροπέδες σε ζευγάρι για ναρκωτικά - Σακουλάκια και κάνναβη σε σπίτι 70χρονου - Φωτογραφία

Μπήκαν οι αυξήσεις στο χοιρινό - «Ξεπούλησε» το αρνάκι το Πάσχα παρά τις υψηλές τιμές

Κέντρα αναψυχής: Η νέα τάση που «εκπλήσσει» τους ιδιόκτητες - «Καμπανάκι» για την βιωσιμότητα αρκετών επιχειρήσεων



ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

Την απόρριψη του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ, κλήθηκε να σχολιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφορικά την πρόταση της Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, για τριμερή συνάντηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top