ΠΑΡΑ-THEMA

Ο πρώην άσσος της Blackburn που άνοιξε τον δρόμο για την πρόκριση της Εθνικής Παίδων - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ο πρώην άσσος της Blackburn που άνοιξε τον δρόμο για την πρόκριση της Εθνικής Παίδων - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Με αφορμή το γκολ που πέτυχε με την Εθνική ομάδα παίδων ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής απέναντι στη Λευκορωσία στις 26/10, μας δίνεται η ευκαιρία για ένα μίνι αφιέρωμα.

Της Μαρινέλλας Παναγιώτου

Ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής, είναι μόλις 16 ετών (17/6/2000), αγωνίζεται με επιτυχία (3 γκολ – 5 παιχνίδια) στο πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας κάτω των 18, με τα χρώματα της ΑΕΚ Λάρνακας. Ξεκίνησε την καριέρα του από την ομάδα των Λευκάρων και μέσω αυτής μεταπήδησε στα αγωνιστικά κλιμάκια της ΑΕΚ Λάρνακας όπου αγωνίζεται ανελλιπώς.

Ο Νεόφυτος Ρουανά, όπως αναφέραμε και πιο πάνω ήταν ο ποδοσφαιριστής που σκόραρε το νικητήριο γκολ απέναντι στην αντίστοιχη ομάδα της Λευκορωσίας στον πρώτο της αγώνα για τον 11ο όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.   

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε για ένα διάστημα και στις ακαδημίες της Μπλάκμπερν στο πρωτάθλημα (U18 Youth Category της Premier League) αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και προκαλώντας μάλιστα και ενδιαφέρον πολλών ομάδων.

​*Η εντεκάδα της Εθνικής παίδων Κ18 όπως παρατάχθηκε στο παιχνίδι με την Λευκορωσία — Με τον αριθμό 14 στην φανέλα ο Νεόφυτος

Ελπίζουμε ο Νεόφυτος να μην είναι ακόμα ένα ταλέντο που θα χαθεί με τον καιρό. Πρέπει οι ομάδες μας να αρχίσουν να στηρίζουν και να εμπιστεύονται περισσότερο τα «δικά» τους παιδιά, να τους δίνουν περισσότερες ευκαιρίες και να τα βοηθούν ώστε να ανελιχθούν.

Δεν είναι μόνο ο Νεόφυτος Ρουανά που αξίζει την ευκαιρία από τις ομάδες μας, υπάρχουν άλλοι τόσοι κύπριοι ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές που δυστυχώς μένουν στην αφάνεια και τελικά μένουν άπρακτοι.  

*Στιγμιότυπο από τον πανηγυρισμό του γκολ του Νεόφυτου

Δείτε τα στατιστικά του Νεόφυτου Ραουνά όπως τα παρουσιάζει η επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΠ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top