ΠΑΡΑ-THEMA

ΠΥΛΑ: Άγνοια για την μη αλλαγή της ώρας στα κατεχόμενα από μέλος του κοινοτικού συμβουλίου: «Μα εν άλλαξε;»

ΠΥΛΑ: Άγνοια για την μη αλλαγή της ώρας στα κατεχόμενα από μέλος του κοινοτικού συμβουλίου: «Μα εν άλλαξε;»

Η Τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κιπρίς» κυκλοφόρησε με τίτλο: «τι ώρα είναι στη Πύλα;» θέτοντας έναν εύλογο προβληματισμό.

Ως γνωστόν, η Πύλα, αποτελεί ένα μεικτό χωριό Ελληνοκυπρίων και Τουκροκυπρίων που βρίσκεται στη νεκρή ζώνη και υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών.

Οπόταν δεδομένου ότι στις ελεύθερες περιοχές έχει αλλάξει η ώρα και στα κατεχόμενα όχι, τότε προκύπτει το εύλογο ερώτημα: «τι ώρα είναι στην Πύλα;»

Η εφημερίδα γράφει επίσης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι Τουρκοκύπριοι ζουν στο χωριό Πύλα, εργάζονται στις Βρετανικές Βάσεις και τα παιδιά τους φοιτούν σε σχολεία στις ελεύθερες περιοχές λόγω της αλλαγής της ώρας.

Το ΤhemaOnline επικοινώνησε με μέλος του Κοινοτικού Συμβουλίου και έθεσε το εν λόγω ερώτημα για να πάρει αρχικά ως απάντηση το εξής: «μα εν άλλαξε η ώρα στα κατεχόμενα;».

Όταν του εξηγήσαμε του ανθρώπου, ότι η ώρα στα κατεχόμενα δεν άλλαξε και ότι από την Κυριακή 30/10 έχουμε μια ώρα διαφορά τότε μας απάντησε ότι δεν νομίζει να μην τα άλλαξαν τα ρολόγια καθώς: «οι Τουρκοκύπριοι που δουλεύουν στις ελεύθερες περιοχές θα πρέπει να συμβαδίζουν μαζί μας».

«Τώρα όσο αφορά του Τουρκοκύπριους που δεν έχουν σχέσεις με τις ελεύθερες περιοχές δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν άλλαξαν τους δείκτες τους ή όχι», πρόσθεσε.

Με άλλα λόγια η σύγχυση στο χωριό Πύλα αναφορικά με την ώρα παραμένει καθώς για όλους τους  Ε/κ  τα ρολόγια γύρισαν μια ώρα πίσω χωρίς να γνωρίζουμε στον απόλυτο βαθμό τι έπραξαν οι Τ/κ.

Έτσι, υπάρχει το παράδοξο ενδεχόμενο σε ένα χωριό περίπου 1300 κατοίκων να μην υπάρχει συγκεκριμένη ώρα, δημιουργώντας πρακτικά προβλήματα στην καθημερινότητα των ανθρώπων που διαμένουν εκεί…

Τ.Χ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top