ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Απόφαση-καταπέλτης του Κακουργιοδικείου Λεμεσού: «Μόνο ο Σούπερμαν» θα μπορούσε να κάνει αυτά που καταγγέλλει ο Σουσανίδης!

Απόφαση-καταπέλτης του Κακουργιοδικείου Λεμεσού: «Μόνο ο Σούπερμαν» θα μπορούσε να κάνει αυτά που καταγγέλλει ο Σουσανίδης!

Απόφαση-καταπέλτης του Κακουργιοδικείου Λεμεσού που συνεδρίαζε στη Λάρνακα!

Αθώος ο κατηγορούμενος Άθως Ευθυμίου στην ποινική υπόθεση με αριθμό 9599/2015 σε σωρεία κατηγοριών που αντιμετώπιζε. Δικηγόροι του τα δικηγορικά γραφεία Δημητρίου&Δημητρίου Δ.Ε.Π.Ε. που εκπροσωπήθηκαν από τους Αντώνη Δημητρίου, Χριστίνα Χριστοφή, Χαρά Αλεξάνδρου και Ραφαέλλα Καραμανή. 

Το Κακουργιοδικείο Λεμεσού που συνεδριάζει στη Λάρνακα, με 80σελιδη απόφασή του, έκρινε την μαρτυρία του κυρίως μάρτυρα κατηγορίας Ελάδη Σουσανίδη, αντιφατική, αναξιόπιστη, μέχρι και γελοία.

Ενδιαφέρον δε το γεγονός ότι το ίδιο το Δικαστήριο ανέφερε ότι μόνο ο φανταστικός ήρωας Σούπερμαν θα μπορούσε να διαπράξει ένα εκ των αδικημάτων, τα οποία ο κ. Σουσανίδης μαρτύρησε εναντίον του Κατηγορούμενου.

Όσο αφορά στα άλλα αδικήματα, πέραν της σωρείας αντιφάσεων, το Δικαστήριο διαπίστωσε ότι σύμφωνα με την ίδια τη μαρτυρία του εν λόγω μάρτυρα Ελάδη Σουσανίδη, αλλά και των σφραγίδων επί το διαβατηρίου του, ο ίδιος απουσίαζε στο εξωτερικό όταν σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ήταν μαζί με τον κατηγορούμενο κατά την διάπραξη των αδικημάτων.

Εντύπωση προκάλεσε επίσης το γεγονός ότι το Δικαστήριο ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος θα αθωωνόταν εν πάση περιπτώσει λόγω του ότι στερήθηκε του δικαιώματος του για δίκαιη δίκη ενόψει του γεγονότος ότι ουσιώδη τεκμήρια και συγκεκριμένα πλάνα από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, τα οποία ζητούσε διακαώς η Υπεράσπιση, εξαφανίστηκαν ή δεν μπήκε καν στο κόπο η Αστυνομία να λάβει υλικό από CCTV, το οποίο ήταν διαθέσιμο.

Περαιτέρω το Δικαστήριο σχολίασε το γεγονός ότι η αστυνομία παρέλειψε να εξετάσει καταγγελία του κ. Έρβιν Οσμάνοβ ότι ο Ελάδης Σουσανίδης, ο κύριος μάρτυρας κατηγορίας εναντίον του σε άλλη ποινική υπόθεση, τον επισκέφθηκε, αν είναι δυνατόν, 8 φορές στα κρατητήρια στην Αραδίππου.
Περαιτέρω, σχολιάστηκε η παράλειψη της Αστυνομίας να διερευνήσει τα παράπονα του Λάζαρου Φιλίππου ως επίσης και του κατηγορούμενου για εκβιασμό τους από τον μάρτυρα κατηγορίας, αλλά και από άλλα πρόσωπα, ως επίσης και ενυπόγραφες καταγγελίες άλλων προσώπων που ανέφεραν ότι ο μάρτυρας κατηγορίας Ελάδης Σουσανίδης και άλλα πρόσωπα, προσπάθησαν να τους εκβιάσουν και/ή να τους χρηματίσουν για να μαρτυρήσουν ψευδώς εναντίον του Κατηγορούμενου και του Λάζαρου Φιλίππου.

Πρωτοφανές δε για τα Κυπριακή δεδομένα και Δικαστήρια, είναι το γεγονός ότι το Δικαστήριο διέταξε όπως η απόφαση του κοινοποιηθεί στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Αρχηγό Αστυνομίας και Γενικό Εισαγγελέα, προσωπικά, για περαιτέρω ενέργειες.

Φαίνεται ότι το τελευταίο οχυρό της Δημοκρατίας, η δικαιοσύνη, παραμένει υπεράνω.

Δικηγόροι του κατηγορούμενου τα δικηγορικά γραφεία ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ & ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Δ.Ε.Π.Ε., που εκπροσωπήθηκαν από τους Αντώνη Δημητρίου, Χριστίνα Χριστοφή, Χαρά Αλεξάνδρου και Ραφαέλλα Καραμανή.  

Ο Άθως Ευθυμίου αντιμετώπιζε κατηγορίες που αφορούσαν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, κατοχή εκρηκτικών υλών, εμπρησμών, πρόκληση κακόβουλων ζημιών, απόπειρα καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες και καταστροφή περιουσίας με εκρηκτικές ύλες.

Τα αδικήματα είχαν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο της υπόθεσης, διαπραχθεί σε διαφορετικές ημερομηνίες μεταξύ των ετών 2012 – 2013.

Όπως σημειώσαμε, το Κακουργιοδικείο στην απόφαση του  έκρινε ως εντελώς αναξιόπιστη τη μαρτυρία του βασικού μάρτυρα κατηγορίας Ελλάδη Σουσανίδη, άλλως «Έντι ο Πόντιος», ο οποίος ήταν μπλεγμένος στους εμπρησμούς πρακτορείων στοιχημάτων και είχε κατονομάσει τον Άθω Ευθυμίου ως συνεργό του. 

Ο Σουσανίδης κατονόμασε επίσης ως εγκέφαλο των εμπρησμών τον Λάζαρο Φιλίππου.

Ωστόσο, όλα όσα είπε ο Σουσανίδης δεν έγιναν αποδεκτά από το Κακουργιοδικείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απαραίτητη διευκρίνιση για ρεπορτάζ με την αναξιόπιστη μαρτυρία του Σουσανίδη
 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεισαν ηλικιωμένη ότι χρειάζεται χειρουργική επέμβαση ο εγγονός της - Πέρασαν από το σπίτι της και πήραν τα χρήματα

Μεγάλη Πέμπτη: Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε κάθε Ορθόδοξη Εκκλησία για την Σταύρωση του Θεανθρώπου

Κάτι ψήθηκε στο «Τ»: Η κα Ανδρούλα μας μαθαίνει τα μυστικά της φλαούνας – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η Χρύσω Λέφου αποκαλύπτει στο «Τ» πως να βάψεις τα πιο όμορφα αυγά - Το έθιμο, οι εκδοχές και οι συμβολισμοί

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»



Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο μεταβαίνει την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με την Πρόεδρο της ΕΥρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους παροχής πολιτικής και οικονομικής στήριξης στη χώρα από την ΕΕ και την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top