ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπόθεση Βγενόπουλου: Φόβοι ότι θα τα ρίξουν όλα στον νεκρό για να γλυτώσουν

Υπόθεση Βγενόπουλου: Φόβοι ότι θα τα ρίξουν όλα στον νεκρό για να γλυτώσουν

Σε βάρος του αποβιώσαντα Ανδρέα Βγενόπουλου εκκρεμούσαν αρκετές δικαστικές υποθέσεις στην Κύπρο.

Ο Βγενόπουλος, θεωρήθηκε από πολλούς ως ο μεγάλος υπαίτιος για την κατάρρευση του Τραπεζικού συστήματος του νησιού, αφού ήταν ο εκτελεστικός Πρόεδρος της Marfin Λαϊκή που ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος τραπεζικός όμιλος της Κύπρου μετά την Τράπεζα Κύπρου, που ως γνωστό πλέον ο όμιλος Marfin πτώχευσε και έκλεισε τις πόρτες τoυ.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση, εκκρεμούσε δικαστική διαδικασία σε βάρος του Έλληνα επιχειρηματία στα Κυπριακά Δικαστήρια.

Επίσης, ο κ. Βγενόπουλος φέρεται να εμπλεκόταν και στην υπόθεση Focus.

Διαβάστε επίσης: Η ζωή του Ανδρέα Βγενόπουλου: Οι επιχειρήσεις και τα Δικαστήρια

Απεβίωσε στα 63 του χρόνια ο Ανδρέας Βγενόπουλος

Η Γενική Εισαγγελία καταχώρησε το κατηγορητήριο εναντίον επτά προσώπων αναφορικά για την υπόθεση δωροδοκίας μέσω της εταιρίας  FOCUS.

Συγκεκριμένα το κατηγορητήριο αφορούσε τον Ανδρέα Βγενόπουλο, Κυριάκο Μάγειρα και Μιχάλη Φόλε, όπως επίσης και τον ιδιοκτήτης της εταιρείας Focus εφοπλιστή Μιχάλη Ζολώτα, αλλά και των πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλο Χριστοδούλου καθώς και την κόρη του και τον γαμπρό του.

Σημειώνεται ότι και αυτή η υπόθεση αφορούσε τα Κυπριακά δεδομένα και εκκρεμούσε μέχρι και σήμερα.

Βάσει πληροφοριών, εκφράζονται φόβοι για το τη μέλη γενέσθαι με τις εξελίξεις στις υποθέσεις, αφού υπάρχουν σκέψεις ότι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι ίσως εκμεταλλευτούν τον θάνατο του Ανδρέα Βγενόπουλου για να του επιρρίψουν όλες τις ευθύνες για τις υποθέσεις.

O Γενικός Εισαγγελέας της Κυπριακής Δημοκρατίας Κώστας Κληρίδης, κληθείς να σχολιάσει την είδηση του θανάτου του Ανδρέα Βγενόπουλου και πώς αυτή η εξέλιξη επηρεάζει την πορεία των υποθέσεων στις οποίες εμπλέκεται, δήλωσε ότι σέβεται το γεγονός του θανάτου κάθε προσώπου και ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν κανονικά.

Καλά ενημερωμένες πηγές του ThemaOnline αναφέρουν ότι, η νομική υπηρεσία και οι ανακριτές θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί πλέον με την αξιολόγηση των υποθέσεων στις οποίες γινόταν αναφορά στο όνομα του κ. Βγενόπουλου, και να γίνει με τα δεδομένα όπως διαμορφώθηκαν μετά τον θάνατο του.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top