ΚΟΣΜΟΣ

Τερματίζεται η προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ – Πλησιάζει η ώρα που θα μιλήσει η κάλπη

Τερματίζεται η προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ – Πλησιάζει η ώρα που θα μιλήσει η κάλπη

Ο τίτλος ενός δημοσιεύματος της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Washington Post,"οι Αμερικανοί είναι έτοιμοι να κοιτάξουν μπροστά, μετά από μία εκλογική αναμέτρηση", εκφράζει σε μεγάλο βαθμό τα συναισθήματα των Αμερικανών ψηφοφόρων, καθώς σήμερα ολοκληρώνεται μια οξύτατη προεκλογική εκστρατεία και την Τρίτη είναι η ώρα που θα μιλήσει η κάλπη.

Ωστόσο, όπως δείχνει η τελική δημοσκόπηση των NBC/WSJ που δημοσιεύθηκε χθες και δίδει πανεθνικά προβάδισμα 4% στην Χίλαρι Κλίντον έναντι του Ντόναλντ Τραμπ, όποιος κερδίσει την Τρίτη, θα έχει να αντιμετωπίσει ένα έθνος με αυξημένη απαισιοδοξία, διχασμένο και πικραμένο με την κατάσταση των πολιτικών πραγμάτων στις ΗΠΑ. Την ίδια στιγμή το 62% πιστεύει ότι η χώρα πορεύεται στη λάθος κατεύθυνση. Οι 6 στους 10 ψηφοφόροι δήλωσαν ότι οι φετινές εκλογές τους έκαναν να αισθάνονται λιγότερο υπερήφανοι για τη χώρα, ποσοστό που το 2008 ανέρχονταν μόνο στο 12%.

Ο Δημοκρατικός δημοσκόπος Πίτερ Χαρτ, που διεξήγαγε τη δημοσκόπηση μαζί με τον Ρεπουμπλικανό συνάδελφό του Μπιλ ΜακΙντάρφ, είπε πως "αυτές οι εκλογές ποτέ δεν ασχολήθηκαν με το να δώσουν ελπίδα. Ήταν εκλογές φόβου".

“Το μήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ ήταν φόβος για όσα συμβαίνουν στην Αμερική και της Χίλαρι Κλίντον ήταν ο φόβος για τον Ντόναλντ Τραμπ", πρόσθεσε.

Πάντως, η Ουόλ Στριτ που ήταν νευρική όλη την εβδομάδα, από την ημέρα που ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αρχίσει να κλείνει την ψαλίδα στις δημοσκοπήσεις, δείχνει να ξεπερνά τους φόβους της και εξ αιτίας των τελευταίων δημοσκοπήσεων του Σαββατοκύριακου και μετά τη νέα επιστολή που έστειλε ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμι, προς τους προέδρους επιτροπών του Κογκρέσου, ενημερώνοντάς τους ότι δεν έχει αλλάξει θέση σχετικά με τα συμπεράσματα που κατέληξε το καλοκαίρι για τα emails την τέως υπουργού Εξωτερικών, όταν δηλαδή είχαν αποφασίσει να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο.

«Έφυγε το μαύρο σύννεφο πάνω από την εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον λίγο πριν τις εκλογές, έγραψε στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα New York Times.

Ο κ. Κόμεϊ ανέφερε στην επιστολή ότι η ερευνητική ομάδα του FBI εργάσθηκε αδιάκοπα ερευνώντας μεγάλο όγκο ηλεκτρονικών μηνυμάτων από υπολογιστή που είχε σχέση με άλλη έρευνα (για τον πρώην βουλευτή Άντονι Γουίνερ).

"Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ερευνήσαμε όλες τις επικοινωνίες από και προς την Χίλαρι Κλίντον όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών», γράφει ο κ. Κόμεϊ.

Ικανοποίηση για το έργο που έφεραν σε πέρας οι άνδρες του FBI σε τόσο σύντομο χρόνο εξέφρασε η η Τζένιφερ Παλμιέρι, διευθύντρια επικοινωνίας της Χίλαρι Κλίντον.

Ενώ ο εκπρόσωπος της εκστρατείας της Δημοκρατικής υποψήφιας Μπριαμ Φαλόν είπε πως «ήμασταν πεπεισμένοι ότι τίποτε δεν θα άλλαζε την απόφαση του Ιουλίου. Τώρα ο κ. Κόμεϊ το επιβεβαίωσε».

Ο Ντόναλντ Τραμπ σε ομιλία του στη Μινεσότα επανέλαβε ότι κακώς επετράπη στην Χίλαρι Κλίντον να είναι υποψήφια.

Η νέα επιστολή του διευθυντή του FBI αύξησε τις επιθέσεις εναντίον και από τις δύο πτέρυγες του Κογκρέσου. Οι μεν Δημοκρατικοί επαναλαμβάνουν τις κατηγορίες ότι κακώς έστειλε την πρώτη επιστολή, από τη στιγμή που δεν υπήρχαν συγκεκριμένα στοιχεία στα νέα ευρήματα, ενώ οι Ρεπουμπλικανοί αναρωτιούνται αν ο χρόνος ήταν επαρκής για μια σοβαρή έρευνα.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλη Τρίτη: Τι γιορτάζουμε σήμερα – Τα μαθήματα από τις δύο παραβολές και τα έθιμα της ημέρας

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

Καιρός: Αλαλούμ με σκόνη, θερμοκρασία που ανεβαίνει και… βροχές – Ίσως και χαλάζι



ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Με πρωταρχικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση του κόμματος, ο ΔΗΣΥ βάζει πλώρη για τις Ευρωεκλογές με στόχο την πρωτιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top